maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

ASWH beleeft topweek in beker en competitie

27 augustus 2018

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Voetbalvereniging ASWH heeft een mooie week achter de rug. Vorige week woensdag speelden de Ambachters in de tweede voorronde van de TOTO KNVB Beker in Utrecht tegen Hercules. Een sterk spelend ASWH won ruim (0-4) en kwalificeerde zich daardoor voor het hoofdtoernooi van dit toernooi, waaraan ook alle clubs uit het betaalde voetbal deelnemen. Nadat Bilal El Amrani voor rust de score opende, liep ASWH in de tweede helft verder uit door goals van invaller Lester Pires (2) en aanvoerder Jesper van den Bosch.

Afgelopen zaterdag startte ASWH ook aan de competitie in de derde divisie zaterdag. Het Friese ONS Sneek was te gast op sportpark Schildman. Hoewel de bezoekers goed begonnen, nam ASWH de wedstrijd gaandeweg steeds meer in handen. Na rust resulteerde dit in een snelle goal door de ingevallen Lester Pires, die zich dus wederom van zijn beste kant liet zien. Zijn treffer bleek later ook de winnende, zodat ASWH dankzij een 1-0 overwinning de eerste drie punten pakte.

Zaterdagavond werd er vervolgens geloot voor de TOTO KNVB Beker. Een loting tegen een grote profclub bleef nog uit, want het lot koppelde ASWH aan Eemdijk. De Ambachters spelen eind september een uitwedstrijd tegen deze ploeg uit Bunschoten-Spakenburg, die net als ASWH in de derde divisie zaterdag speelt. Een loting met perspectief dus. Komende zaterdag spelen de Ambachters de eerste uitwedstrijd in de competitie. Zij gaan dan op bezoek bij de amateurs van Ajax in Amsterdam.

Foto: Philip Schmidt - Jesper van den Bosch en David Almeida (op de achtergrond) duelleren met een speler van Hercules

Lees meer over:

aswh Sportpark Schildman
Deel dit bericht met je vrienden!