maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

Scheidsrechters SV Drechtsteden fluiten Norway Cup finales

20 augustus 2018

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Woensdag 17 augustus zijn de scheidsrechters van SV Drechtsteden weer gestart met hun wekelijkse conditietrainingen, o.l.v. gecertificeerd trainer en scheidsrechter Jan Tempelaar op het hoofdveld van ASWH. Scheidsrechters uit diverse takken van sport, maar vooral voetbalscheidsrechters; zowel fluitend voor de KNVB als clubscheidsrechters.

In deze tijd fluiten veel leden van de SV Drechtsteden de geplande oefenwedstrijden in de regio Drechtsteden. Veel clubs doen een beroep op de vereniging en Ruud Hak heeft zijn handen vol met het inplannen van scheidsrechters op de meer dan 100 oefenwedstrijden.

Nu hebben niet alle scheidsrechters hun rust genomen in de zomerperiode. Jaarlijks wordt in Oslo de Norway Cup georganiseerd. Het grootste jeugdtoernooi ter wereld, waar ook uit de hele wereld scheidsrechters actief zijn om deze wedstrijden te fluiten.

SV Drechtsteden scheidsrechters Eddy van Yren, Jeroen Bos en Chris Dorsman zijn op dit toernooi zeer succesvol actief geweest, want alle drie werden ingedeeld als scheidsrechter of assistent scheidsrechter tijdens een van de finales en dat van totaal 450 scheidsrechters. Eddy floot de damesfinale Onder 17 tussen Herd en Molde (0-1), Jeroen floot een prachtige finale tussen de Jongens O14 van Clube Pequeninos de Jockey (Brazilië) en Bangkok Christian College (Thalland), eindstand 0-1 en Chris assisteerde zijn Belgische vriend Jakub bij de jongens 18/19 tussen Casas de Noruega (Brazilië) en Lizzy Football Club (Ghana), eindstand 2-0.  Alle drie kijken met een zeer goed gevoel terug op hun internationale ervaringen, die tijdens de eerste training volop werden gedeeld met de andere leden.

In het weekend van 24 augustus gaat een deel van de scheidsrechters op trainingskamp in Epe. Naast gezelligheid, spelregeltoets en voetbalquiz, staan drie trainingen op het programma en kunnen de scheidsrechters daarna zeggen : 'Kom maar op, conditioneel zijn we er klaar voor'.

Deel dit bericht met je vrienden!