Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'UVV-vrijwilliger aan het woord: Ineke Hoogland-van Duijn'
26jul 2018

UVV-vrijwilliger aan het woord: Ineke Hoogland-van Duijn

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De Unie Van Vrijwilligers (UVV) vindt het belangrijk om mensen die dat nodig hebben te helpen en te ondersteunen. UVV Hendrik-Ido-Ambacht is een grote en actieve afdeling met ca. 350 vrijwilligers. Mannen, vrouwen, jong en oud; iedereen is welkom bij de UVV om zich in te zetten voor de ander.

In Hendrik-Ido-Ambacht werkt de UVV voor de zorg- en welzijnsorganisatie De Blije Borgh, waar ook de locaties Emmastaete, Sophiastaete, Wielstaete en de gloednieuwe Sandelingenstaete onder vallen. Als bestuurslid en locatiecoördinator van de Emmastaete en Wielstaete heeft Ineke een breed takenpakket.

Zij stuurt de projectleiders aan en als contactpersoon vormt zij de verbindende schakel tussen het UVV-bestuur, de directie en het management van de Blije Borgh.

Daarnaast is Ineke verantwoordelijk voor het aannemen van nieuwe vrijwilligers waar zij de intakegesprekken mee voert. “Ik vind mijn werk erg leuk, het past bij mij om veel met mensen in contact te zijn. Het is bijzonder om te zien hoe enthousiast en gemotiveerd onze vrijwilligers zijn. Zij zetten zich voor 100% in om ouderen een fijne dag te bezorgen, dat geeft mij weer energie. Daarbij is het heel prettig dat we een goede samenwerking hebben met de Blije Borgh-organisatie. De lijnen zijn kort, de communicatie verloopt goed.”

Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom, vooral op de zorgafdelingen is er dringend behoefte aan extra hulp. Mensen die maar weinig tijd hebben, of geen ervaring in de zorg, moeten dit vooral niet als belemmering zien. “Aandacht aan een ander besteden kan zelfs in een uurtje. Vaak gaat het om kleine dingen; een wandeling maken met een oudere, samen koffie drinken en een spelletje doen of voorlezen”, vertelt Ineke. Zelf geeft Ineke al bijna 8 jaar op maandag en dinsdag schilderles bij schilderclub Sara, een van haar vele activiteiten. Vanaf september draagt zij het stokje over aan nieuwe vrijwilligers.

“Het geeft een goed gevoel als je iets voor iemand kunt betekenen, mensen waarderen het enorm als je wat gezelligheid en vrolijkheid komt brengen. Voor iedereen is er wel iets te doen, we zorgen voor een goede match zodat het werk ook echt bij je past. Verder kunnen vrijwilligers altijd rekenen op ondersteuning vanuit de organisatie en zorgen we ook voor scholing, als dat nodig is.”

Bent u geïnteresseerd in het werk van de UVV-vrijwilligers en wilt u graag meer weten over alle activiteiten? Kijk voor meer informatie op de website www.uvv-hia.nl. Hier vindt u ook de vacatures en contactgegevens. 

Redactie: Heleen Versprille / Tekstbureau Geregeld
Foto: Cees van Meerten / FotoExpressie

Zie ook:
UVV-vrijwilligers aan het woord: Lianne Sonneveldt en Lijnie Bravenboer (ma, 2 jul 2018)
UVV-vrijwilliger aan het woord: Cocky de Vries (ma, 18 jun 2018)
UVV-vrijwilliger aan het woord: Maria Vermeeren (ma, 5 mrt 2018)
UVV-vrijwilliger aan het woord: Wil Blokland (ma, 11 dec 2017)
UVV-vrijwilliger aan het woord: Alie Valk al 65 jaar actief in het vrijwilligerswerk (do, 7 sep 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!