Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Buurtbemiddelaar worden, iets voor u?'
25jul 2018

Buurtbemiddelaar worden, iets voor u?

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Een goede buur is goud waard, dat weet iedereen. Maar het loopt niet altijd lekker tussen buren. Als mensen overlast van elkaar ervaren, gaat dit vaak gepaard met wederzijdse frustratie en machteloosheid. Het wordt dan steeds lastiger om het nog samen op te lossen. Met behulp van Buurtbemiddeling lukt het vaak wél om de situatie te verbeteren.

Buurtbemiddeling in Hendrik-Ido-Ambacht zoekt nu nieuwe buurtbemiddelaars. Een buurtbemiddelaar helpt mensen hun burenconflicten zelf op te lossen en begeleidt hen bij de gesprekken. Buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers die hier speciaal voor worden opgeleid.

Wat heb je nodig om een goede buurtbemiddelaar te zijn?
Een buurtbemiddelaar is in de eerste plaats een uitstekende luisteraar. Verder blijft een buurtbemiddelaar altijd onpartijdig. Hij of zij streeft naar een oplossing waarmee beide buren tevreden zijn. Zijn de ruziënde buren eenmaal weer met elkaar in gesprek, dan kan het probleem veel eenvoudiger worden opgelost. Dat vraagt om goede sociale vaardigheden. En dat maakt het boeiend, afwisselend en vooral nuttig vrijwilligerswerk. Gemiddeld kost het u enkele uren per maand. Uren die u overigens zelf kunt indelen en inplannen.

Wat biedt Buurtbemiddeling Hendrik-Ido-Ambacht u?
U krijgt een professionele tweedaagse training in het voeren van bemiddelingsgesprekken. Deze training vindt plaats op vrijdag 28 september en vrijdag 5 oktober. Naast de training krijgt u bijscholing aangeboden en begeleiding van een coördinator. Ook is er geregeld uitwisseling van ervaringen met collega-bemiddelaars.

Interesse?
Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten? Neem dan contact op met de coördinator Buurtbemiddeling via telefoonnummer 078-7508969 of per e-mail via buurtbemiddeling@meeplus.nl.Deel dit bericht met je vrienden!