Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'PvdA Hendrik-Ido-Ambacht lanceert idee voor babybos'
16jul 2018

PvdA Hendrik-Ido-Ambacht lanceert idee voor babybos

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De PvdA stelt voor om in Hendrik-Ido-Ambacht per vijf tot tien geboren kinderen waarvan de ouders in Hendrik-Ido-Ambacht wonen één boom aan te planten. Daardoor zou er in acht tot zestien jaar een babybos van ongeveer 500 bomen ontstaan.

Het planten van bomen heeft direct effect op het verminderen van de hoeveelheid fijnstof. In het coalitieprogramma staat dat de gemeente 500 extra bomen wil planten. De PvdA combineert dit voornemen met het al bestaande idee om een babybos te planten. De gemeente wordt groener en het is goed voor het milieu.

Als er voldoende animo is kunnen ouders een boom adopteren. Voor een kleine bijdrage wordt een bordje met de voornaam en de geboortedatum van het kind bij de babyboom geplaatst. De spelregels hiervoor moeten nog worden bepaald.

De PvdA ziet de volgende locaties als mogelijke plekken voor een babybos;
• Verlenging van de Rietlaan, aansluitend op de Veersedijk
• Hoek Krommeweg / Ambachtsezoom (locatie waar Petrakerk gepland stond)

Mogelijk ontstaan naar aanleiding van dit voorstel ideeën voor andere locaties. Wanneer er geen locaties beschikbaar zijn om een bos te planten, kunnen de bomen ook individueel door het dorp geplaatst worden.

Om te zorgen voor een langdurige, effectieve en duurzame aanplant zal de keuze van het type bomen en de periode van planten moeten worden bepaald door experts van de gemeente.Deel dit bericht met je vrienden!