donderdag 13 augustus 2020

Alles over Ambacht

Paar duizend bezoekers genieten van nieuwe Jeugdspeelpark

7 juli 2018

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Op zaterdag 7 juli is het nieuwe Jeugdspeelpark in het recreatiegebied Sandelingen-Ambacht naast Happy Italy open gegaan voor het publiek. Gisteren werd het park officieel geopend voor genodigden, maar vandaag mocht 'iedereen' naar binnen en werden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

Zo was er een roofvogelshow, een theatervoorstelling, poppenkast en kon men ritjes maken op de pony's. Ook stonden er allerlei kraampjes en konden kinderen zich gratis laten schminken.

Qua ruimte is het nieuwe Jeugdspeelpark er flink op vooruit gegaan, namelijk van 7500 m² naar 15000 m². En mooi is ook om te zien dat de 'oude' klimtoren met glijbaan is meeverhuisd, evenals en aantal andere toestellen.

Ook is er aan duurzaamheid gedacht, want de grote gebouwen zijn voorzien van tientallen zonnepanelen. Het speelpark is helemaal energieneutraal.

Het jeugdspeelpark (eigenlijk is het een kinderspeelpark) bestaat naast speeltoestellen ook uit diverse dierenverblijven met alpaca's, schapen, geiten en paarden en is hiermee ook een soort kinderboerderij.

Verder heeft stichting Syndion een eigen gebouw, waar mensen met een beperking werken op de dagbesteding. Zij verzorgen voor een groot deel het terrein, beplanting en de aanwezige dieren. Verder biedt Sydion ruimte voor een creatieve groep en een kookgroep.

Mede dankzij deze mooie samenwerking blijft het mogelijk om het Jeugdspeelpark gratis te bezoeken!

Foto's en tekst: Hans Huisman

Deel dit bericht met je vrienden!