Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Echt voor Ambacht stelt vragen over: ‘Klantencontact Woonkeus gaat naar WoningNet''
05jul 2018

Echt voor Ambacht stelt vragen over: ‘Klantencontact Woonkeus gaat naar WoningNet'

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Echt voor Ambacht stelt vragen in de gemeenteraad naar aanleiding van berichten over: ‘Klantencontact Woonkeus gaat naar WoningNet.'

Geachte voorzitter van de gemeenteraad Hendrik-Ido-Ambacht,

In de regio Drechtsteden gebeurt de verdeling van de sociale huurwoningen zo eerlijk mogelijk. De corporaties en gemeenten hebben hierover afspraken gemaakt en Richtlijnen opgesteld.
N.a.v. enkele publicaties in de media m.b.t. de overdracht van klantencontacten van Woonkeus Drechtsteden naar WoningNet in Weesp heeft de fractie Echt Voor Ambacht de navolgende vragen;

1. Is/Was het college op de hoogte van deze organisatiewijziging?
2. Wat is de reden van het stoppen van het klantencontact door Woonkeus Drechtsteden?
3. Is het college het met de fractie eens dat een instelling wat gaat over woningtoewijzing goed op de hoogte moet zijn van de woningmarkt waarin zij werkzaam is?
4. Is het college het met de fractie eens dat door de verplaatsing van het klantencontact naar Weesp de huurders van nu maar ook andere inwoners van de Drechtseden die op termijn een huurwoning zoeken op afstand komen te staan en afhankelijk zijn van een instelling die geen binding heeft met de Drechtsteden?
5. Waren alle aangesloten woningstichtingen (tevens oprichters van de stichting Woonkeus Drechtsteden) en dan met name zij die in Hendrik-Ido-Ambacht werkzaam zijn het eens met deze organisatiewijziging?
6. Welke invloed kan het college nog uitoefenen om het besluit klantencontacten via WoningNet Weesp te laten plaatsvinden terug te draaien?

In afwachting van uw schriftelijk antwoord, met vriendelijke groet,
Fractie Echt Voor Ambacht (E.v.A.)
Deel dit bericht met je vrienden!