Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'UVV-vrijwilligers aan het woord: Lianne Sonneveldt en Lijnie Bravenboer'
02jul 2018

UVV-vrijwilligers aan het woord: Lianne Sonneveldt en Lijnie Bravenboer

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De Unie Van Vrijwilligers (UVV) vindt het belangrijk om mensen die dat nodig hebben te helpen en te ondersteunen. UVV Hendrik-Ido-Ambacht is een grote en actieve afdeling met ca. 350 vrijwilligers. Mannen, vrouwen, jong en oud; iedereen is welkom bij de UVV om zich in te zetten voor de ander.

Beide dames werken al jaren als vrijwilliger bij de UVV en zoals dat vaker gaat, hebben zij allerlei taken binnen de organisatie. Lianne Sonneveldt werkte voorheen in de zorg als verpleegkundige, het is voor haar vanzelfsprekend om zich te bekommeren om anderen. “Op maandag werk ik in de ontmoetingsruimte van de Emmastaete. Ik ga graag met mensen om en het is hier gezellig. Voor en nadat we de maaltijd serveren, zijn er gasten die samen een kop koffie te drinken, een spelletje doen of meedoen met de schilderclub.” Daarnaast zet Lianne zich als vrijwilliger in bij de Voedselbank, waar zo’n dertig Ambachtse gezinnen ondersteund worden met voedselpakketten.     

Haar collega Lijnie Bravenboer heeft in 1997 de opening van het restaurant in de Blije Borgh nog meegemaakt. “Ik ben maar gewoon begonnen als vrijwilliger en dacht destijds: ik kan altijd nog stoppen als het niet bevalt.” Maar het werk beviel Lijnie zo goed dat zij naast haar taak als projectleider in de Emmastaete ook nog actief is bij allerlei activiteiten op de andere locaties. Van de klaverjasmiddag en de fietsclub van Wielstaete tot de catering bij feesten en gezellige evenementen als de Palingparty, het kerstdiner en Koningsdag. Eigenlijk is zij elke dag wel in touw voor de UVV. “Behalve op woensdag, dat is mijn vrije dag. Maar het gaat hartstikke goed, ik heb gewoon veel energie en ben nooit moe.”

Het bruist in de Emmastaete. Zodra Lijnie ’s morgens de deur opent, valt er wat te beleven. En ook  de buurtbewoners zijn van harte welkom bij de computerles, de taalcursus, Mahjong en de schilderclub, om maar wat voorbeelden te noemen. “Eén keer per maand serveren we op zaterdag tussen de middag soep met broodjes, heel gezellig. De ruimte is trouwens ook te huur voor een schappelijke prijs om privéfeestjes zoals verjaardagen of jubilea te vieren. De sfeer is huiselijk en we  beschikken over een keuken met allerlei voorzieningen. Ideaal, we krijgen er dan ook veel enthousiaste reacties op!”

Bent u geïnteresseerd in het werk van de UVV-vrijwilligers en wilt u graag meer weten over alle activiteiten? Kijk voor meer informatie op de website www.uvv-hia.nl. Hier vindt u ook de vacatures en contactgegevens.

Foto: Cees van Meerten.

Zie ook:
UVV-vrijwilliger aan het woord: Cocky de Vries (ma, 18 jun 2018)
UVV-vrijwilliger aan het woord: Maria Vermeeren (ma, 5 mrt 2018)
UVV-vrijwilliger aan het woord: Wil Blokland (ma, 11 dec 2017)
UVV-vrijwilliger aan het woord: Alie Valk al 65 jaar actief in het vrijwilligerswerk (do, 7 sep 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!