zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

UVV-vrijwilliger aan het woord: Cocky de Vries

18 juni 2018

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De Unie Van Vrijwilligers (UVV) vindt het belangrijk om mensen die dat nodig hebben te helpen en te ondersteunen. UVV Hendrik-Ido-Ambacht is een grote en actieve afdeling met ca. 350 vrijwilligers. Mannen, vrouwen, jong en oud; iedereen is welkom bij de UVV om zich in te zetten voor de ander.

UVV-vrijwilliger aan het woord: Cocky de Vries

Veel vrijwilligers zijn al lange tijd en bij verschillende organisaties actief. Dit geldt zeker ook voor Cocky de Vries; eerder was zij als vrijwilliger betrokken bij de voetbalvereniging, op school en bij het barbershopkoor. Met veel plezier maakte zij als coupeuse de kostuums voor verschillende optredens en schoolmusicals. Inmiddels zet Cocky zich al 18 jaar in voor het UVV, bij allerlei activiteiten.
“Ik ben begonnen als buffetmedewerker en van het een in het ander gerold. Zo’n acht jaar geleden heb ik de creaclub in Wielstaete opgericht. Elke donderdagmorgen schuiven er ongeveer twaalf personen aan. We drinken koffie, kletsen met elkaar en ondertussen zijn we creatief bezig. Haken, borduren, patchwork, kaarten maken; alles kan. Het is gewoon een gezellige en ontspannen ochtend, we genieten van elkaars gezelschap en zijn nuttig bezig.” De crea-ochtend is toegankelijk voor alle Ambachters, vrouwen én mannen, en behalve de eenmalige bijdrage van 15 euro zijn er verder geen kosten aan verbonden. “Geïnteresseerden kunnen gerust een keer binnenlopen om kennis te maken en rond te kijken. Het maakt ook niet uit of je ervaring hebt of beginner bent, iedereen is van harte welkom bij de creaclub.”

Cocky woont in de buurt, dus dat is gemakkelijk. “Ik help ook bij de klaverjasclub, serveer drankjes bij het linedancen en ook voor andere activiteiten zoals de paasbrunch mogen ze een beroep op me doen. Ik vind het belangrijk dat mensen kunnen meedoen en als ik kan helpen om contact te leggen, doe ik dat. Het is echt niet nodig om thuis te blijven zitten, we helpen iedereen graag over de drempel.”
Naast de gezelligheid is er ook ruimte om er voor elkaar te zijn in moeilijke tijden. “Dat heb ik zelf gemerkt na het overlijden van mijn man. Van zowel het vaste team van de Blije Borgh als van mijn collega-vrijwilligers heb ik veel steun gekregen. Het is fijn dat er ook in zo’n verdrietige periode mensen aandacht voor je hebben en voor je klaarstaan. Dat heeft mij erg geholpen.”   

Bent u geïnteresseerd in het werk van de UVV-vrijwilligers en wilt u graag meer weten over alle activiteiten? Kijk voor meer informatie op de website www.uvv-hia.nl. Hier vindt u ook de vacatures en contactgegevens. 


Redactie: Heleen Versprille / Tekstbureau Geregeld
Foto: Cees van Meerten / FotoExpressie

Lees meer over:

vrijwilligers uvv
Deel dit bericht met je vrienden!