woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

SOL Krommeweg/Admiraal wint regionale finale schoolvoetbal

17 mei 2018 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Nadat het jongensteam van SOL Krommeweg/Admiraal in april het schoolvoetbaltoernooi in Hendrik-Ido-Ambacht hadden gewonnen, na een zinderende finale tegen SOL De Watervlinder, wist meester Koen Schiereck dat hij “zijn mannen” moest gaan voorbereiden op de volgende klus: de regionale finale.

Tijdens dat toernooi zou het wel eens een stuk pittiger kunnen gaan worden. Een paar voetballertjes waren uitgerekend op werkweek en hadden dus hele korte nachtjes gehad. Deze jongens, Ryan, Rafaël en Sebastiaan, werden door een moeder op het kampadres opgehaald. Het slaapgebrek van het kamp was tijdens de wedstrijden niet altijd te merken. Op de velden van het Dordtse Wieldrecht moest tijdens de regionale finale de strijd worden aangegaan met vijf andere scholen uit de regio Dordrecht.

De openingswedstrijd was er eentje waar de overwinning nipt uit het vuur werd gesleept, maar toen begon de doelpuntenmachine goed te draaien. Alle vijf de wedstrijden werden gewonnen en met twaalf doelpunten voor en slechts twee tegen was het team van SOL Krommeweg/Admiraal de terechte winnaar van het toernooi. De ongelukkig Ryan moest na een onbesuisde actie van de tegenstander richting huisartsenpost. Nu wacht dus de volgende klus: de finale van het district. Dit toernooi wordt op woensdag 6 juni gehouden op de velden van voetbalvereniging De Baronie in Breda. In totaal zijn er zijn districten. De winnaars van alle districten gaan op sportcentrum Zeist strijden om het Nederlands Kampioenschap.

Deel dit bericht met je vrienden!