Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Een Bron van Talent op SOL Admiraal en SOL Krommeweg'
06apr

Een Bron van Talent op SOL Admiraal en SOL Krommeweg

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Na een maandenlange voorbereiding was het dan eindelijk zover. Vier voorstellingen van de musical De Drop-Outs in een uitverkocht Brontheater. De musical De Drop-Outs is dit jaar het item van Bron van Talent, het cultuuronderdeel van SOL Admiraal en SOL Krommeweg. “Cultuur staat hoog in het vaandel op onze beide School Ontwikkel Leerpleinen. Daarom krijgen we van onze (bovenschoolse) schoolleiding ook alle medewerking bij de ontwikkeling en uitvoering van onze ideeën”, vertelt leerkracht Aletta van Pelt, die samen met collega Roald van de Laan de regie over het hele project heeft gehad.

“Dit jaar hebben we met 75 kinderen en één leerkracht een fantastische musical ingestudeerd. Het mooie van zo’n project is dat je begint met kinderen, ook verlegen kinderen, die vele overwinningen op zichzelf maken. Ze komen tot dingen waar ze vooraf niet over durfden te dromen. En dan moet je denken aan toneelspel, (solo)zang, decor maken, technicus geluid en muziek, etc. Voor de kinderen is het echt een ervaring die ze de rest van hun leven meenemen”, aldus cultuurcoördinator Roald. “De kinderen kregen op het podium gezelschap van good-old juf Petra. Zij wilde graag in haar laatste onderwijsjaar nog een keertje vlammen in een musical. En dat heeft ze met verve gedaan.”

De musical De Drop-Outs gaat over vier buitenbeentjes in een klas. Deze vier kinderen veranderen gaandeweg de musical in ‘helden van de school’. Er gebeurt van alles. Er wordt zelfs een reis naar de maand gemaakt. Overdag voerden de kinderen de musical al drie keer op. Alle kinderen van SOL Admiraal en SOL Krommeweg kwamen kijken. Na de laatste middagvoorstelling zetten juf Aletta en meester Roald nog even de puntjes op de i voor de avondvoorstelling. En tijdens deze avondvoorstelling voor hun ouders, leerkrachten en genodigden, vlamden de kinderen helemaal. Na afloop was er ontlading bij de spelers en emotie bij het publiek over het fantastische spel van hun kroost. “Behalve een groot compliment voor de spelers en juf Petra, is een groot compliment op zijn plaats voor alle ouders die hebben geholpen tijdens de afgelopen maanden bij het maken van kleding, decorstukken etc. Ook juf Jelske van SOL De Watervlinder kwam speciaal ingevlogen om op het drumstel live mee te spelen”, besluit Roald van de Laan.Deel dit bericht met je vrienden!