IFC Vrouwen schieten met scherp

26 maart 2018 door Hennie van der Zouw

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De wedstrijd van dit weekend stond voor de vrouwen van IFC 1 in het teken van revanche nemen op zichzelf. De wrange smaak van de nederlaag tegen VVAC moest weggespoeld worden. En dat gebeurde ook. Tegenstander Heinenoord was het slachtoffer van de dadendrang van de Ambachtse vrouwen. IFC begon heel scherp aan de wedstrijd. In de eerste minuut al gelijk een aanval die nog tot corner kon worden verwerkt. Deze corner werd op sublieme wijze genomen door Daniëlle Zwang.

Het was Milou van der Wel die haar hoofd tegen de bal plantte en daarna de bal in het vijandelijke doel zag verdwijnen. Even leek het erop dat IFC zich liet meeslepen in het spelletje van Heinenoord, maar in de twintigste minuut was er een dieptepass waar Charissa Jongeneel wel raad mee wist. Een strak schot verdween achter de Heinenoord-goalie. De rest van de eerste helft waren er wel kansen, maar geen doelpunten.

Halverwege de wedstrijd waren het redelijk tevreden gezichten bij de trainers Wil Brinkhuis en Frank Matze. “We hebben weer combinaties gezien, alleen misten nog teveel dames de echte scherpte om de gecreëerde kansen om te zetten in een doelpunt”, aldus trainer Frank. Na een vervelende blessure aan de Heinenoordse zijde was de scherpte opeens wel terug. Het waren achtereenvolgens Milou van de Wel en Charissa Jongeneel die de 0-3 en 0-4 binnen prikten.

Vijf minuten later belandde een inzet van Milou van der Wel op de paal, maar spits Svenja van Nes was attent en schoot de 0-5 binnen. Uit voorzorg werd de licht aangeslagen Britt Wijnmaalen naar de kant gehaald en het was de van een armbreuk herstelde Femke Groeneweg die haar plek innam. En Femke bewees dat het niet alleen een goede keepster is, maar ook een goede speelster. Tien minuten nadat Svenja van Nes haar eerste treffer maakte was het weer raak voor de spits die na een beenbreuk elke week sterker in de duels komt. Haar tweede treffer betekende de 0-6.

Tien minuten voor tijd was het Charissa Jongeneel die met een prachtig schot alle frustraties, van alle geïncasseerde aanslagen op haar enkels, van zich afschoot. Na deze zevenklapper was het slotdoelpunt toch voor de thuisclub. Een miscommunicatie achterin noopte keepster Kim Buijs tot een overtreding. De toegekende strafschop werd onberispelijk binnengeschoten. Met de 1-7 op de teller floot de scheidsrechter voor de laatste keer. In het Paasweekend staat er geen wedstrijd op de planning. De eerstvolgende competitiewedstrijd is er eentje in het Zeeuwse land. Op 7 april is RCS de tegenstander.