Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Burgerinitiatief Hendrik Ido Ambacht: Betere oplossingen voor bereikbaarheid'
12mrt

Burgerinitiatief Hendrik Ido Ambacht: Betere oplossingen voor bereikbaarheid

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Door slechte besluitvorming van de gemeente is de verkeersdrukte in de wijk Oostendam, Kerkstraat, Dorpsstraat en Reeweg enorm toegenomen. Nu wil de gemeente ook eenrichtingsverkeer instellen aan de Schenkel zodat men straks gedwongen wordt de Kerkstraat op te rijden.

Bedrijven aan de Veersedijk worden hierdoor gedupeerd en bewoners krijgen met nog meer verkeersdrukte te maken. De meeste woningen aan de Kerkstraat en Dorpsstraat zijn op staal gefundeerd en zeer gevoelig voor trillingshinder van het verkeer. Dagelijks rijden hier duizenden auto's en tientallen tot honderden vrachtauto's. De oude woningen vertonen scheuren en de mensen ondervinden ernstige trillingshinder.

De gemeente beweert dat het vrachtverkeer geen invloed heeft op de constructie van de woningen. Ieder weldenkend mens weet beter en de scheuren in de huizen worden groter.

Het burgerinitiatief 'Bereikbaarheid Hendrik-Ido-Ambacht' wil dat er een betere oplossing komt voor de nu ontstaande situatie. Onder andere het weer openstellen van de Nijverheidsweg en het autoluw maken van de Kerkstraat, Dorpsstraat en Reeweg, zodat aangesloten wordt bij de Visie Waalzone. Het eenrichtingsgebod aan de Schenkel mag niet door gaan.

Het burgerinitiatief heeft inmiddels meer dan 300 handtekeningen binnen gehaald. Dit geeft wel aan dat dit heel erg leeft bij de bewoners. Via de website www.burgerinitiatiefhiambacht.nl worden de mensen op de hoogte gehouden en wordt er meer informatie over het initiatief gegeven. Inmiddels krijgt het burgerinitiatief al veel publiciteit in de media.

Bron kopfoto: Startpagina website Burgerinitiatief.Deel dit bericht met je vrienden!