Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'PvdA: 'Passende zorg voor iedere Ambachter'' Bert van der Wulp
12mrt

PvdA: 'Passende zorg voor iedere Ambachter'

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het is altijd al een aandachtspunt van de PvdA geweest. En zal het ook altijd blijven: goede zorg voor iedereen die dat nodig heeft. PvdA-lijsttrekker Bert van der Wulp: “We willen dat niemand buiten de boot valt.”

Natuurlijk is het belangrijk om te voorkomen dat iemand zorg nodig heeft. “We richten ons dus aan de ene kant op preventieve maatregelen”, legt Van der Wulp uit. “Denk bijvoorbeeld aan het bieden van goede voorlichting.”

Geen wachtlijsten
Mocht er toch zorg of hulpverlening nodig zijn, dan zal dat snel en goed moeten gebeuren. “Snel betekent dat er geen wachtlijsten mogen zijn. In de jeugdhulpverlening zijn die er op dit moment wel. Daar moeten we snel wat aan doen. Want hoe eerder we erbij zijn, hoe beter we kunnen helpen.”

Zorg van goede kwaliteit
Goed betekent volgens Van der Wulp dat de zorg die wordt geleverd van uitstekende kwaliteit is. “Daarvoor maken we indien nodig extra geld vrij. Ook willen we nadrukkelijk de samenwerking met zorgaanbieders aangaan, onder de regie van de sociale wijkteams. Daardoor verbetert de kwaliteit van zorg.”Deel dit bericht met je vrienden!