maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

SGP-ChristenUnie introduceert Ambachtse Bieren

26 februari 2018 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Om het dorpse karakter te onderstrepen heeft de SGP-ChristenUnie in Hendrik-Ido-Ambacht twee lokale kwaliteitsbieren op de markt gebracht.
 
De SGP-ChristenUnie heeft twee lokale kwaliteitsbieren geïntroduceerd tijdens een campagne avond in het tot de nok toe gevulde campagnehuis aan de Nijverheidsweg 75. Met deze verrassende actie willen zij het dorpse karakter van Hendrik-Ido-Ambacht omschrijven en overbrengen. Lijsttrekker André Flach:

“De SGP-ChristenUnie hecht aan het dorpse karakter en de historie van ons dorp. We wilden dit op een aansprekende manier tastbaar maken en onder de aandacht brengen. In een brainstorm met Erik van Hartingsveldt ontstond toen het idee van deze stijlvolle kwaliteitsbieren.”

Er zijn twee varianten op de markt gebracht. Zo beeldt het eerste bier ‘Scheepssloper’ iets uit van de lange historie van het vak van scheepssloper op de scheepssloperijen in Ambacht. De karaktervolle tripel met een eigen identiteit beeldt iets uit van het zware werk van deze scheepsslopers. Het andere bier ‘Vrouwgelen’ verwijst naar een smalle landweg die al eeuwen door het dorp slingert met daaraan het Perenlaantje. Het frisse en zelfstandige blond bier is toegankelijk en heeft een licht fruitige smaak.  Vanaf heden worden deze kwaliteitsbieren verkocht door Slijterij Leo Verhagen, Jumbo van Daalhuizen, Plus Koehoorn, De Heeren van Ambacht en bij Cultureel Centrum Cascade. Op de pagina www.ambachtsebieren.nl is meer informatie te vinden. De gemeenteraadsverkiezingen zijn 21 maart 2018 en de SGP-ChristenUnie heeft lijst nummer 1.

Op de foto: Lijsttrekker van de SGP-ChristenUnie André Flach overhandigt aan de Ambachtse ondernemers die de bieren gaan verkopen, een eerste set. (Foto: Cees van der Wal)

Deel dit bericht met je vrienden!