maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

De PvdA blijft zich sterk maken voor ’t Ambachts gevoel

21 februari 2018 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De PvdA in Hendrik-Ido-Ambacht blijft zich sterk maken voor ’t Ambachts gevoel. Nu, en in de toekomst. Maar wat is dat precies, dat Ambachts gevoel? “Natuurlijk is het moeilijk uit te leggen. Het woord zegt het al, het is een gevoel”, aldus PvdA-lijsttrekker Bert van der Wulp. “Maar ik denk dat iedere Ambachter er wel een beeld bij heeft.”

“Wat maakt Hendrik-Ido-Ambacht nu zo Ambachts? Dat is de vraag die je je moet stellen om ’t Ambachtse gevoel te kunnen duiden.” Volgens Van der Wulp heeft dat voor een groot deel te maken met het rijke verenigingsleven in de gemeente. Bijna iedere Ambachter is wel aangesloten bij één of meerdere verenigingen. Of het nu een sportvereniging is of een hobbyclub; bewoners zoeken en vinden elkaar in gemeenschappelijke interesses. “Daardoor ontstaat een onderlinge verbondenheid die, zeker in de steeds individualistischer wordende samenleving, erg bijzonder is. Daarin moeten we blijven investeren”, stelt Van der Wulp.

Zelfstandig blijven
Om die eigen identiteit te behouden, vindt de PvdA het essentieel om een zelfstandige gemeente te blijven. “Uiteraard is het goed om samen te werken met andere gemeenten, bijvoorbeeld in Drechtsteden-verband, maar wel met behoud van autonomie.”

Je komt elkaar tegen…
Verder komt ’t Ambachtse gevoel volledig tot uiting in de succesvolle evenementen die er in de gemeente worden georganiseerd. “Bijvoorbeeld de Zomerparkdag”, vertelt Van der Wulp. “Als je daar rondloopt, en al die bekenden weer tegenkomt, dan weet je weer dat je je thuis voelt in Ambacht. Zulke evenementen moeten we koesteren dus. Die mogen niet verloren gaan.”

Bron: PvdA Ambacht.

Lees meer over:

PvdA gevoel
Deel dit bericht met je vrienden!