dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Eerste resultaat metamorfose De Meander

16 februari 2018 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De stapsgewijze metamorfose van christelijk kindcentrum De Meander aan de Witte de Withstraat is in januari van start gegaan met als eerste resultaat een prachtig nieuw proeflokaal. Donderdagavond 22 februari kunnen alle kinderen en hun ouders van De Meander er een kijkje nemen.

Het proeflokaal heeft een nieuw plafond met ledverlichting, blauwe luxaflex en een groene vloer waar kinderen, pedagogisch medewerkers en leerkrachten helemaal vrolijk van worden. De vensterbanken en verwarming zijn omtimmerd, het meubilair is vernieuwd en alles is heerlijk fris. Achter het digibord is een blauwe wand geverfd waardoor het kijken naar de informatie voor de kinderen makkelijker en prettiger is.

Blij
De kinderen van groep 8 zijn de geluksvogels die in het proeflokaal iedere dag onderwijs krijgen. “Ze genieten van de nieuwe, fleurige omgeving en hun reacties variëren van ‘je kunt zo beter leren omdat alles rustgevend en mooi is’ tot ‘ik word er blij van’. Ouders die het proeflokaal al hebben gezien zijn ook ontzettend positief. De stijl van het proeflokaal gaan we de komende maanden in ons complete kindcentrum doorvoeren, van de babygroep tot en met groep 8, inclusief de buitenschoolse opvang,” aldus Caroline Scheurwater, directeur onderwijs van De Meander. Daarnaast wordt het noodlokaal omgetoverd in een permanente speelzaal en gaat het complete speelleerplein op de schop.

Door strak te plannen en ook vakanties te benutten hebben de kinderen nauwelijks last van de werkzaamheden. “Tijdens de metamorfose gaan we gewoon door met ons dagelijkse werk: kinderen maximale ontwikkelingskansen bieden met de leukste opvang en inspirerend onderwijs. Vanaf 27 augustus 2018 bieden we de kinderen ontwikkeling, opvoeding, opvang, onderwijs en ontspanning op het enige christelijke integrale kindcentrum (ikc) voor 0- tot 13-jarigen in Hendrik-Ido-Ambacht.” Tot die tijd heeft een team van bouwvakkers, schilders, projectinrichters, hoveniers, stratenmakers en de medewerkers van De Meander nog veel werk te verzetten.

Op de foto’s: De kinderen van groep 8 van De Meander genieten als eersten van de nieuwe, fleurige omgeving.

Lees meer over:

renovatie meander
Deel dit bericht met je vrienden!