maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

SOL Admiraal en SOL Krommeweg overhandigen cheque

12 februari 2018 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Tijdens de Kerstviering hebben de kinderen van de groepen 1 t/m 4 van SOL Krommeweg en SOL Admiraal (voormalig OBS de Bron) meegelopen met een lampionnentocht. Aan deze tocht was het goede doel ‘Lichtjes voor Sophia’ gekoppeld. En deze week was de grote afsluiting van de landelijke actie.

Heel veel scholen kwamen met een leerkracht en enkele kinderen naar Rotterdam om daar de cheque te overhandigen. En dat werd een waar festijn. In totaal hebben ruim 13.000 kinderen in heel het land meegedaan aan de actie. De kinderen van SOL Krommeweg en SOL Admiraal hadden ruim 4400 Euro opgehaald. En dit bedrag werd door het bestuur van de SOLS verhoogd tot een prachtig bedrag van 6000,=.

Namens de beide SOLS was het juf Marianne, tevens de grote initiator achter de actie, die met de kinderen Zoë van Rosmalen en Skye Provily richting Rotterdam was gereden. De kinderen, de ouders en de leerkrachten werden heel leuk ontvangen en er werd een feestje gemaakt. En natuurlijk waren er ook de nodige toespraken. Vol trots stonden Skye en Zoë met de cheque in hun handen.

Heel spannend was het ook toen de presentator hen ook nog de nodige vragen ging stellen. Wat een mooie afsluiting was het van de eerste Sophia Lichtjes tocht. Het feestje kreeg extra allure door een spetterend optreden van het meidenduo Mylene en Rosanne. De uiteindelijke totaalopbrengst werd natuurlijk ook nog bekendgemaakt. Dat was het mooie bedrag van € 82.972,00.

Deel dit bericht met je vrienden!