zondag 23 januari 2022

Alles over Ambacht

SGP-ChristenUnie wil Ambacht groener maken

29 januari 2018 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De SGP-ChristenUnie stelt voor om Ambacht nog groener te maken. Vrijkomende locaties moeten in principe groen blijven en niet allemaal worden volgebouwd.
Één van de speerpunten van de SGP-ChristenUnie is het ‘groen tenzij’-uitgangspunt voor vrijkomende locaties.

Volgens Erik van Hartingsveldt betekent dit dat  de SGP-ChristenUnie zich de komende jaren zal inzetten om locaties zoals bijvoorbeeld het terrein van de voormalige John F. Kennedyschool aan de Steenbakkerstraat groen in te richten met speeltoetstellen voor kinderen en niet vol te bouwen. Volgens Van Hartingsveldt passen deze plannen bij de visie van de SGP-ChristenUnie. “Uit onderzoek blijkt dat  wonen in een groene wijk met veel bomen, ervoor zorgt dat bewoners zich gezonder voelen”.

Volgerlanden blijft al groener
Erik vertelt dat de fractie van de SGP-ChristenUnie zich in 2017 heeft ingespannen om 7000m2 extra groen rondom het Perenlaantje te behouden, bovenop de 17000 m2 die het college al had voorgesteld. “Wij hebben het voorstel gedaan en alle andere partijen gingen hierin mee. Hierdoor worden twee gebieden op een natuurlijke manier aan elkaar verbonden zodat er een groot wandelgebied in De Volgerlanden onstaat.” De gemeenteraadsverkiezingen zijn 21 maart 2018 en Erik is kandidaat nummer 6 op de SGP-ChristenUnie-lijst.

Op de foto: Kandidaat raadslid Erik van Hartingsveldt (Foto: Cees van der Wal)

Deel dit bericht met je vrienden!