zondag 23 januari 2022

Alles over Ambacht

Jeroen van der Laan van de SGP-ChristenUnie: 'Investeer in schoolgebouwen'

22 januari 2018 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Jeroen van der Laan, kandidaat gemeenteraadslid SGP-ChristenUnie, stelt voor om in de komende raadsperiode een nieuw plan te schrijven hoe de huisvesting van de basisscholen in Hendrik-Ido-Ambacht er in de toekomst uit moet gaan zien. Ook wil hij dat de schop de volgende periode de grond in gaat om bij minimaal één school de situatie te verbeteren.

Jeroen (32 jaar) is nu vier jaar gemeenteraadslid namens de SGP binnen de SGP-ChristenUnie fractie. Hij vindt het belangrijk om zich in te zetten voor het op peil houden van de kwaliteit van de voorzieningen. “Ook de huisvesting van basisscholen is hiervan een onderdeel. De kwaliteit van onderwijs is mede afhankelijk van de beschikbare ruimtes. Door nieuwbouw of renovatie van schoolgebouwen zal het onderwijs nog beter worden”, zo vertelt hij.

Kandidaat raadslid Jeroen van der Laan hield zich als lid van de gemeenteraad de afgelopen vier jaar al bezig met onderwijs.  “Er moet de komende periode een nieuw plan komen hoe de huisvesting van de basisscholen in Hendrik-Ido-Ambacht er in de toekomst uit moet gaan zien.” Foto: Cees van der Wal
 
Nieuw plan en geen clusters
Een inspirerende en uitdagende leeromgeving draagt bij aan betere onderwijsresultaten vertelt Jeroen.  “Het bouwen of renoveren van scholen is een samenspel tussen schoolbesturen en de gemeente. Het is belangrijk dat er voor beide partijen meer duidelijkheid komt. Daarom willen wij als SGP-ChristenUnie graag een nieuw huisvestingsplan voor de komende decennia. De gemeente is vervolgens aan zet om deze schoolgebouwen te laten realiseren, uiteraard samen met het betreffende schoolbestuur.”

De SGP-ChristenUnie ziet niet zoveel meer in de bouw van de grote scholenclusters. “Eén school per locatie zorgt ervoor dat de school meer een eigen gezicht kan ontwikkelen en daarnaast zijn de voordelen van clustering in bestaande wijken maar zeer beperkt. Wel moet de verkeersafwikkeling prioriteit blijven krijgen. We willen standaard een kiss&ride zone, voldoende parkeerplaatsen, een keerlus en veilige fietsroutes naar de scholen. Graag zet ik me in voor goede schoolgebouwen en veilige fietsroutes voor alle kinderen in onze gemeente.” De gemeenteraadsverkiezingen zijn 21 maart 2018 en Jeroen is kandidaat 7 op de SGP-ChristenUnie-lijst.

(Foto: Cees van der Wal)

Deel dit bericht met je vrienden!