zondag 23 januari 2022

Alles over Ambacht

Juf Conny van den Hout gaat genieten van pensioen: 'Kinderopvang is een prachtig vak'

11 januari 2018 (door Hennie van der Zouw)

ZWIJNDRECHTSE WAARD - PIT kinderopvang & onderwijs heeft feestelijk afscheid genomen van Conny van den Hout, die gaat genieten van haar pensioen. Ze werd thuis opgehaald en ging per Stint naar de kindcentra waar ze sinds haar indiensttreding in 1990 als pedagogisch medewerker heeft gewerkt. Ze is begonnen op De Rakkers, zette op Het Akkoord de buitenschoolse opvang op en heeft het laatste jaar de kinderopvang op De Tweestroom een enorme impuls gegeven. Op alle drie de kindcentra werd ze door haar collega’s en de kinderen in het zonnetje gezet en uitgezwaaid.

Als praktijkbegeleider heeft Conny bij veel van die collega’s een belangrijke bijdrage geleverd aan hun opleiding tot pedagogisch medewerker. Zeker 200 leerlingen van het Da Vinci College zijn door Conny begeleid. Ook gaf ze Stintrijles aan collega’s. Daarnaast heeft ze in het kader van ‘SKZ/PIT’s got talent’ op de verschillende kindcentra creatieve workshops verzorgd voor de kinderen van de bso, van robots maken tot werken met lapjes stof. Bovendien ging ze altijd graag met de kinderen de natuur in, lekker op ontdekkingstocht.

Verwonderen
“Een bijzondere eigenschap van Conny is dat ze zowel kinderen als volwassenen weet te verwonderen. Waarom is dat zo en hoe zit het dan? Die vragen zijn typerend voor haar. Zo bracht ze kinderen bij dat je je nooit zomaar ergens bij moet neerleggen en je altijd alles van meerdere kanten kunt bekijken. Daarbij verstond ze de kunst om in alle rust met de kinderen over alles in gesprek te gaan,” aldus manager kinderopvang Manja van Hengel van PIT kinderopvang & onderwijs. “Tevens wist Conny traditionele spelletjes zoals knikkeren en touwtjespringen voor de kinderen van nu aantrekkelijk te maken. We gaan haar missen.”

Conny kijkt met veel plezier terug op haar loopbaan. “Ik heb iedere dag genoten van de kinderen, van baby’s tot en met 12-jarigen. Kinderopvang is een prachtig vak!” Na 27 jaar werken bij de SKZ/PIT zal het wennen zijn als gepensioneerde, maar creatief als Conny is, bruist ze van de plannen. “Fotografie is een van mijn hobby’s en ik ga een opleiding tot portretfotograaf volgen. Verder wil ik meer gaan schilderen en mijn man en ik willen vaker naar een museum of andere leuke dingen ondernemen. Maar ik zal nog vaak aan de kinderen, hun ouders en mijn collega’s denken.”

Op de foto: Conny van den Hout met kinderen van kindcentrum Het Akkoord in de Stint bij haar afscheid van PIT kinderopvang & onderwijs.

Lees meer over:

afscheid kindcentra skz/pit
Deel dit bericht met je vrienden!