zondag 23 januari 2022

Alles over Ambacht

Hoofdmacht van korfbalvereniging DVS'69 onderuit bij koploper Merwede

9 januari 2018 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De hoofdmacht van korfbalvereniging DVS'69 ging op bezoek bij koploper Merwede, die werkelijk uit de startblokken vloog.  Al snel keek DVS tegen een grote achterstand aan (8-2). De Ambachters kregen langzaam meer grip op de wedstrijd, maar het rendement lag lang niet zo hoog als bij de thuisploeg (18-9 ruststand).

DVS kwam goed uit de kleedkamer en kon verdedigend meer druk uitoefenen en rebounden. Echter aanvallend bleef het rendement te laag. Weliswaar ging die gelft gelijk op maar bleek het opgelopen gat voor rust te groot (24-15). In de poule staat DVS nog vijfde. Komend weekend staat het thuisduel tegen Excelsior (D) op het programma (19.15 uur, Ridderhal).

“Runner up" DVS-2 stuitte op naaste volger Merwede-2, dat de Ambachters kon passeren op de ranglijst. Ook hier acteerde Merwede vanaf aanvang sterk, wat DVS maar net kon bijhouden de eerste helft (Ruststand 10-6). In de 2e helft kwam het  vermoeid ogende DVS nauwelijks meer tot goede aanvallen, waar in het laatste kwartier de thuisploeg er zelfs nog een schepje bovenop deed: 23-10. In de poule zakt DVS nu naar de derde plaats. Komend weekend is DVS vrij.

DVS A1 speelde eveneens tegen een koploper. In een poule waar “iedereen van elkaar kan winnen”, bleek Sporting Delta een stuk sneller te spelen dan het traag spelende DVS (8-1 bij rust). Na rust was de alertheid en snelheid stukken beter en kwamen er kansen. De opgelopen achterstand bleek te groot: 15-7. Komend weekend komt Kinderdijk A2 op bezoek. Aanvang: 18 uur in de Ambachtse Ridderhal.

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!