zondag 23 januari 2022

Alles over Ambacht

Verhoogde waterstand in de Noord

3 januari 2018 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Bericht van de Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht: "Op dit moment verwachten we een verhoogde waterstand van de rivier de Noord op woensdag 3 januari. Bewoners en bedrijven in bepaalde delen van het buitendijks gebied kunnen daar enige last van ondervinden.

3 januari
Naar verwachting is er een piek in de waterstand op woensdagmiddag 3 januari rond 17.30 uur, met een waterstand van 2.14+NAP (prognose van 2 januari, 13.00 uur). Bij een waterstand vanaf 2 meter boven NAP treedt de rivier naar verwachting buiten zijn oevers. Bij de huidige prognose zou daarom sprake kunnen zijn van enige wateroverlast.

Overlast mogelijk
Een waterstand vanaf 2 tot 2.50 meter boven NAP kan overlast opleveren in onderstaande gebieden:

- Achterste gedeelte van het schiereiland tussen Rietbaan en Strooppot (o.a. scoutingterrein)
- Rozand
- Het buitendijks deel van de Veersedijk, vanaf Noordeinde tot Zwijndrecht
- Het eind van de Grotenoord
- Veerweg

Informatie
Inwoners van genoemde gebieden worden dinsdagavond per brief geïnformeerd. Actuele informatie wordt ook via twitter van Ambacht Veilig verspreid. Actuele waterstanden kunt u vinden op de website van Rijkswaterstaat. 

Advies
Wij adviseren inwoners van de betreffende gebieden tevens de waterhoogte zelf goed in de gaten te houden, om eventueel tijdig praktische maatregelen te kunnen nemen.

Veiligheidsadviseur
Voor meer informatie kunt u (tijdens kantooruren) contact opnemen met mevrouw E. Uenk of de heer J. Maaskant, veiligheidsadviseurs van de gemeente, via telefoonnummer 14 078."

Tot zover het bericht van de Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Lees meer over:

de noord hoog water
Deel dit bericht met je vrienden!