woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

DVS houdt Tilburg op afstand

20 december 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De hoofdmacht van korfbalvereniging DVS'69 had het zichtbaar lastig met Tilburg, dat het initiatief had (10-12 bij rust). DVS klampte wel aan direct na rust, maar leek ten onder te gaan al na vijf minuten (11-15). De Ambachters bleven knokken maar dichter dan twee goals kwam de thuisploeg niet (16-18).

Tilburg verzuimde een vrije kans af te maken en DVS toonde karakter (18-18). Weer leek Tilburg de knock-out uit te delen (19-21), maar de hectische slotfase bracht DVS zelfs in de slotseconde alsnog een punt (21-21). DVS sluit het jaar af als vijfde. De competitie wordt hervat op 6 januari 2018 bij Merwede, de huidige lijstaanvoerder. Aanvang in Sliedrecht 19.30 

Foto boven: Foto uit de wedstrijd DVS-Tilburg (bron foto: DVS)

DVS-2 stuitte op Tilburg-2, dat de Ambachters kon achterhalen op de ranglijst. De Brabanders konden DVS volgen tot aan het eerste kwart (4-5), maar vanaf toen had DVS het initiatief tot aan de rust (9-8) en was meteen erna successvol (10-8). Dat verschil werd niet meer uit handen gegeven. In vijf minuten maakte DVS het verschil groter en die klap kwam Tilburg niet meer te boven. Door verlies van koploper Merwede-2 pakt DVS verrassenderwijs de koppositie en mag die meteen verdedigen op 6 januari, als de competitie weer hervat wordt tegen Merwede in Sliedrecht (aanvang 18.10 uur, sporthal De Stoep).

DVS A1 speelde een uitstekende wedstrijd tegen ADO A1. De verschillen in het veld waren klein. De bezoekers hadden in een korte periode een “scoringspiek", waar DVS voldoende kansen, maar geen echte “afmaker" had. De marge van “De Seuters” bleek voldoende tegen het constante maar goede spel van de Ambachtse jeugd: 18-19. DVS A1 staat weliswaar zesde in de stand bijna halverwege de competitie, maar de marges tussen plek drie en acht in deze poule zijn klein. 6 januari gaat A1 op bezoek bij koploper Sporting Delta A2 (13.10 uur).

Lees meer over:

korfbal dvs
Deel dit bericht met je vrienden!