woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Druk van de ketel-actie op De Meander

13 december 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Dinsdag 12 december staakten veel leerkrachten, maar niet die van christelijk integraal kindcentrum De Meander van PIT kinderopvang & onderwijs. Ze vinden staken deze keer niet het geëigende middel om de eisen van het PO-front voor werkdrukverlaging en salarisverbetering kracht bij te zetten, maar ondersteunen deze wel. Daarom hebben ze een Health Event georganiseerd onder het motto ‘De druk moet van de ketel.’

“We doen altijd al veel aan bewegen, maar willen vandaag met deze ludieke actie aandacht vragen voor de druk in het onderwijs die zowel de kinderen als de leerkrachten ervaren. Door het werk van de leerkracht meer te waarderen, de werkdruk bij de leerkracht te verlagen en meer handen in het onderwijs in te zetten, kunnen we in samenwerking met ouders ervoor zorgen dat kinderen zich sociaal, motorisch en cognitief op een natuurlijke wijze beter kunnen ontwikkelen,” aldus Caroline Scheurwater, directeur onderwijs van christelijk ikc De Meander.

Alle kinderen en leerkrachten begonnen hun dag met een crossfittraining die werd verzorgd door pedagogisch medewerkers van de buitenschoolse opvang en door ouders die sportinstructeur/eigenaar zijn van een sportschool. Vervolgens kregen de kinderen gewoon les die elke drie kwartier werd afgewisseld met een beweegactiviteit. In de pauze deden alle kinderen en leerkrachten mee aan de bootcamp die werd gegeven door medewerkers van Hi5. Zodra de bel klonk om het einde van de onderwijstijd aan te geven, stoven alle kinderen, leerkrachten en pedagogisch medewerkers van de bso naar buiten om een rondje te joggen rond het kindcentrum. Dat ouders de ‘druk van de ketel’-actie waarderen, bleek uit de vele positieve reacties en zelfgebakken traktaties.

Op de foto’s: Onder het motto ‘De druk moet van de ketel’ hebben alle kinderen en leerkrachten van  De Meander met sportieve activiteiten aandacht gevraagd voor de werkdruk in het onderwijs.

Bron foto's: De Meander

Lees meer over:

scholen meander druk werkdruk
Deel dit bericht met je vrienden!