woensdag 26 januari 2022

Alles over Ambacht

Het Kunsthuis tekent intentie-overeenkomst met Philadelphia

11 december 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT / DORDRECHT - Afgelopen vrijdag 8 december 2017 is in Den Witte Haen in Dordrecht een overeenkomst getekend tussen Het Kunsthuis Hendrik-Ido-Ambacht en Stichting Philadelphia.

In deze overeenkomst spreken de beide stichtingen uit dat zij willen samenwerken in het gezamenlijke streven om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te geven in de maatschappij en het beste uit zichzelf te halen.

Hierbij is de intentie om verschillende vormen van dagbesteding te creëren op de toekomstige locatie van Stichting het Kunsthuis. Het gaat hier onder andere om een lunchroom met bijbehorende ruimte/faciliteiten en een ruimte voor creatieve dagbesteding. Daarnaast zullen zij samen actief op zoek gaan naar verdere samenwerking binnen de doelstellingen van de beide stichtingen.

Wieneke Dijkstra van Philadelphia: “We zijn blij met deze overeenkomst, het sluit mooi aan bij onze toekomstplannen.”

Het Kunsthuis Hendrik-Ido-Ambacht is een sociaal kunstcentrum in oprichting. Een interactief centrum waar kunst voor verbinding zorgt. Kunst in de breedste zin van het woord, voor iedereen. Het centrum zal uit verschillende onderdelen gaan bestaan, waarin de mens als persoon, ongeacht afkomst of beperking centraal staat. Denk hierbij aan werkateliers voor kunstenaars, workshopruimtes, een expositieruimte, een winkel voor kunstartikelen, kunstuitleen en een lunchroom.

Mariëtte Bloem van Het Kunsthuis: ”Met Philadelphia hebben we een partner die aansluit bij het gedachtegoed van Het Kunsthuis en waarmee we een mooie toekomst tegemoet gaan.”

Foto: Cees van Meerten/FotoExpressie.

Op de foto staan links Mariëtte Bloem (voorzitter van Het Kunsthuis) en rechts Wieneke Dijkstra (Philadelphia).

Deel dit bericht met je vrienden!