woensdag 19 januari 2022

Alles over Ambacht

Sinterklaas verwent Ambachtse kinderen

25 november 2017 (door Josette Huisman)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Vanmorgen (zaterdag 25 november) kwam in alle vroegte Sinterklaas weer aan in Hendrik Ido Ambacht. De kou kon de pret niet drukken. De kinderen van Kindcentrum De Tweestroom zongen mooie sinterklaasliederen. Heel veel kinderen met hun ouders stonden hem op te wachten. Burgemeester Jan Heijkoop gaf de Sint een hand en heette hem welkom. Sinterklaas was gelukkig niet alleen gekomen. Hij had zijn Pietenband bij zich, hoofdpiet en een aantal strooipieten.

De Pietenband speelde mooie liederen. De strooipieten deelden strooigoed uit en Sinterklaas gaf handjes en maakte met de kinderen een praatje. Dit jaar had Sinterklaas geluk, want hij mocht droog meerijden in een vrachtwagen van MAAT Transport. Speciaal voor hem zat er een bankje op de trailer, zodat hij tussendoor kon uitrusten.

Zo gingen Sinterklaas en zijn pieten van winkelcentrum naar winkelcentrum. Eerst naar Hoog Ambacht, daarna door naar De Schoof, toen naar Reeweg en als laatste naar Louwersplein. Ondanks dat Sinterklaas al erg moe was, bezocht hij daarna nog het Baxhuis. Om 16:30 uur nam hij afscheid.

Tijdens de intocht vertelde Sinterklaas elke keer, dat de kinderen toch echt vanavond allemaal hun schoen mogen zetten! Ook maakte Sinterklaas in winkelcentrum De Stoof kennis met zijn jongste hulppiet, dit was tijdens zijn bezoek aan de Okkies Fun Magic Show. 

Sinterklaas bedankt alle kinderen voor hun komst. ondanks de regen en hagel. Ook bedankt hij iedereen voor de mooie kleurplaten. 

Zie ook:

Lees meer over:

sinterklaas
Deel dit bericht met je vrienden!