woensdag 19 januari 2022

Alles over Ambacht

Groep 6C van De Bron plant bomen met wethouder Van der Velde

24 november 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - In het kader van de Nationale Boomplantdag hebben de kinderen van groep 6C samen met wethouder Floor van der Velde een groot aantal bomen geplant. De Boomplantdag is een jaarlijks terugkerend evenement in Hendrik-Ido-Ambacht.

Het is wethouder Van der Velde die in zijn praatje tegen de kinderen duidelijk maakt dat het voor iedereen goed is dat we zuinig zijn op onze natuur. “Wat is er dan mooier om zelf een boom te planten. Ik weet zeker dat jullie dat de rest van je leven niet meer vergeten. Stiekemweg gaan jullie de komende jaren regelmatig kijken hoe het met “jullie” bomen gaat”.

De kinderen uit de klas van juf Mariëtte hebben samen met de wethouder en de hovenier van een fruitbomenteler vijftien bomen geplant op de nieuwe locatie van het Jeugdspeelpark in recreatiegebied Sandelingen Ambacht. “Deze vijftien hoogstam fruitbomen zijn pas het begin. In totaal gaat de gemeente 136 bomen planten”, vertelt de wethouder. “Dat is ook nodig omdat we de afgelopen jaren aardig wat bomen hebben moeten kappen. Bijvoorbeeld omdat de bomen in de weg stonden bij het herinrichten van een gebied of simpelweg omdat er bomen ziek waren. Op deze manier zorgen we er dus met elkaar voor dat Hendrik-Ido-Ambacht een mooie groene gemeente blijft.”

Voorafgaand aan het planten van de bomen hebben de kinderen van juf Mariëtte een gastles gekregen. Het thema van deze les van “Bomen Boeien” en werd gegeven door een medewerking van het Natuur- milieucentrum Weizigt.

De kinderen van groep 6C kunnen terugkijken op een zeer leerzame ochtend.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!