woensdag 19 januari 2022

Alles over Ambacht

Ingezonden brief: 'Wat is er terecht gekomen van de plannen uit 2014?'

21 november 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Hebben de inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht een goed gevoel over de jaren dat de coalitie van SGP/CU, CDA en de PvdA de meerderheid in de gemeenteraad had? In ieder geval de schrijver van onderstaande brief niet. Hier de inhoud van de brief die de redactie vandaag mocht ontvangen:

"Wat is er terecht gekomen van de gepresenteerde plannen van 2014? Na de gemeenteraads-verkiezingen van 2014 presenteerde de coalitie (SGP/CU, CDA en de PvdA) een aantal ingrijpende plannen voor de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Zo moest er op de oude locatie van het Jeugdspeelpark een Scholencluster (4 scholen) komen, het Jeugdspeelpark moest verhuizen naar Sandelingen-Ambacht en om het compleet te maken moest winkelcentrum De Schoof worden uitgebreid, waarvan het afsluiten van de Graaf Willemlaan een onderdeel was.

Groot was de weerstand van omwonenden, maar ook van inwoners elders in de gemeente tegen de verhuizing van het Jeugdspeelpark en de komst van een Scholencluster, zij verwachten veel verkeer- en parkeeroverlast. Met name de omwonenden wenden zich tot de politieke partijen om hun zorgen te uiten. Met uitzondering van de Politieke Groepering Gemeente Belangen kregen we als omwonenden weinig of geen bijval van de politieke partijen, partijen die ons als inwoners van Hendrik-Ido-Ambacht vertegenwoordigen in de gemeenteraad.

Ook was er veel weerstand tegen de plannen voor uitbreiding van winkelcentrum De Schoof, met name het verplaatsen van een supermarkt naar het nieuwe gedeelte van het winkelcentrum stuitte op weerstand maar zeker ook het afsluiten van de Graaf Willemlaan veroorzaakte veel negatieve reacties.

En wat is nu de stand van zaken?
Van de vier scholen die samen een Scholencluster zouden vormen, is er nog 1 over. Wat eigenlijk betekent dat het Jeugdspeelpark niet had hoeven te verhuizen. Een eventuele uitbreiding had ook gevonden kunnen worden in de directe omgeving. De school die er nu komt had kunnen blijven waar ze gevestigd was, want ook de uitbreiding van winkelcentrum De Schoof gaat niet door.

En hoe nu verder.
Gaan we verder met het volbouwen van de gemeente, wat ten koste gaat van het groen. Want de verhuizing van het JSP naar Sandelingen-Ambacht gaat onweerlegbaar ten koste van groen. Gaat de gemeente ook het groen bij de Ambachtsezoom opofferen aan bedrijven? Gaat de gemeente ook uiteindelijk het groen rond het Perenlaantje gebruiken om daar dure woningen te laten bouwen? Is het uitgangspunt van de gemeente (de huidige coalitie) om al het groen in te ruilen voor stenen? Is Ambacht straks nog wel die dorpse gemeente waar veel inwoners voor kozen om te gaan wonen? Met het het volbouwen van de gemeente wordt een aanslag gepleegd op de dorpse ziel van Hendrik-Ido-Ambacht.

Bedankt coalitie (SGP/CU, CDA en PvdA)."

Schrijver dezes is bij de redactie bekend.

Deel dit bericht met je vrienden!