donderdag 27 januari 2022

Alles over Ambacht

Voorleeskampioenen op obs De Bron

17 november 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Tijdens de Kinderboekenweek werd er in iedere klas een voorleeswedstrijd gehouden. Veel kinderen lazen toen een stukje voor uit hun favoriete boek. De leerkrachten en de kinderen kozen samen de beste voorlezer van de klas. En in de maand november gaan de winnaars van de groepen 5 en 6 (foto hieronder) het dan tegen elkaar opnemen. En dat gebeurt natuurlijk in ons eigen Brontheater. Om het helemaal spannend te maken is er dan ook een echte jury. Bij de groepen 5 en 6 bestond de jury uit oudgedienden van De Bron. Het waren de juffen Ans, Maria en Anneke die de voorleeskunsten van de kinderen kwamen beoordelen.

Toch wel een beetje gespannen beklommen de zes winnaars stuk voor stuk het podium. Van groep 5A was dat Morris Postema, uit 5B Fleur Alleleijn (onderste foto) en uit 5C Tess Verwijs. De groepen 6A, 6B en 6c werden vertegenwoordigd door Yassir El Kadi, Jody Oliver en Dani Verbaken.

Nadat alle zes de kinderen op een prima manier hadden voorgelezen was het de beurt aan de jury. De juryleden trokken zich even terug om met elkaar alles nog eens door te nemen. In het Brontheater liet Amber Vanlerberghe ondertussen haar gitaarkunsten horen. Ook werd er nog even gedanst om alle spanning weg te nemen. En toen was het eindelijk zover. Het was juf Anneke die de microfoon in haar handen nam en alle kinderen nogmaals een heel groot compliment gaf. Van alle kampioentjes kon maar één echte kampioen gekozen worden en dat was de 8-jarige Fleur Alleleijn uit groep 5B van de juffen Edith en Madelon. De stralende winnares kreeg een mooi T-shirt en een boek. De niet-winnaars bleven niet met lege handen staan. Zij kregen ook een mooi aandenken in de vorm van een bouwplaat.

Een dag later waren het de kinderen uit de groepen 7 en 8. Het waren zes echte kanjers. Uit de drie groepen 7 waren het achtereenvolgens Anouk de Jong, Luna Hoogink en Raff Hage. Uit de groepen 8 waren het Britt Vollebregt, Esmee van de Steur en Armand Kruger. Redelijk ontspannen beklommen deze klassenkampioenen het podium om allemaal een heel leuk fragment voor te lezen. De jury, bestaande uit drie mensen met in totaal wel 120 jaar onderwijservaring, van deze wedstrijd bestond uit Mya van Reijsen, Heily Visser en Eef Groeneveld. Het was juryvoorzitter Mya die het verlossende woord liet horen. Esmee van der Steur mocht de felicitaties als voorleeskampioen van De Bron in ontvangst nemen. Esmee ontving behalve een oorkonde ook een mooi T-shirt en een cadeaubon. De niet-winnaars mochten een boek uitkiezen. Esmee gaat over een tijdje onze school vertegenwoordigen bij de regionale finale van de Nationale Voorleeskampioenschappen. Wij wensen Esmee heel veel succes.

Deel dit bericht met je vrienden!