dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Wethouder Andre Flach opent directe verbinding centrum Ambacht naar waterbusplein

14 november 2017

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Op maandag 13 november 2017 opende wethouder André Flach aan het einde van de middag, het nieuwe deel van de Antoniuslaan in de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, een rechtstreekse verbinding met de Waterbus.

Doorbraak
Wethouder Flach: "Niet eerder was er vanuit het centrum van onze gemeente een directe aansluiting op de rivier De Noord. Het hele gebied ondergaat een metamorfose. We werken hier samen aan met ondernemers uit het gebied. Bij het waterbusplein wordt druk gebouwd. Deze weg is de eerste stap naar de nieuwe Antoniapolder met een mooi bedrijventerrein en een bruisend Waterbusplein. Ik ben erg blij dat de weg nu klaar is. Dit is echt een doorbraak "

Ontwikkeling Antoniapolder Plus
In 2013 is als onderdeel van de stedenbouwkundige visie Antoniapolder Plus, besloten tot het verlengen van de Antoniuslaan. Deze verlenging zorgt voor een directe verbinding tussen het centrum van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en het nieuwe Waterbusplein. Ook bedrijventerrein Frankepad-Grotenoord en de rijksweg A15 zijn hierdoor nog beter bereikbaar geworden.

Deel dit bericht met je vrienden!