woensdag 19 januari 2022

Alles over Ambacht

IFC bekert verder

13 november 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het in de hoofdklasse uitkomende IFC heeft de volgende ronde in het districts bekertoernooi van Zuid 1 bereikt. Het drie klasse lager uitkomende RCD werd op diens eigen veld met 1-5 verslagen.

Met het nodige kunst- en vliegwerk bleven de Dordtenaren in de eerste helft lang overeind. Pas in de 37e minuut scoorde Marwim Richard de 0-1. Twee minuten later een sublieme steekbal van Achraf el Hajouti op Brian Leons 2-0. Op slag van rust verzilverde Marwim Richard (zie foto) een voorzet van Ozan Cimen voor de 0-3.

Na de rust zocht RCD meer nadrukkelijk de aanval en wist daarbij ook –in tegenstelling tot in de eerste helft- een corner te forceren en raakte ook een keer de lat. Halfweg de tweede helft zorgde Noël Goossens met zijn eerste balcontact voor de 0-4. Ruim tien minuten voor tijd bracht Marwin Richard (zie foto) met zijn derde treffer van de middag de stand op 0-5. Vijf minuten later zorgde Liomar Jennie voor de eretreffer en de 1-5 eindstand.

Door deze overwinning plaatst IFC zich bij de laatste 64 van dit bekertoernooi.

Tekst: Cees van Heeren

Lees meer over:

voetbal ifc
Deel dit bericht met je vrienden!