Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'UVV-vrijwilliger aan het woord: Alie Valk al 65 jaar actief in het vrijwilligerswerk'
07sep 2017

UVV-vrijwilliger aan het woord: Alie Valk al 65 jaar actief in het vrijwilligerswerk

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Sommige mensen hebben het van nature in zich: aandacht hebben voor de mensen om hen heen en het zorgen voor anderen. Daar is Alie Valk-den Hoed het schoolvoorbeeld van. Al vanaf haar 13e jaar zet zij zich in als vrijwilligster. In de kerk, de kinderclub in het Jeugdcentrum, in de terminale zorg, als klaar-over op school, als EHBO-er en als begeleider bij reizen voor minder validen. Kortom, te veel om op te noemen…

“Als je er voor openstaat, is het niet zo moeilijk om te zien wat mensen nodig hebben. Je moet het voelen en vanuit je hart handelen, dan is het altijd goed”, zegt Alie, die haar bijdragen zelf niet zo bijzonder vindt. Door haar omgeving wordt daar toch wel anders over gedacht, dit voorjaar ontving Alie namelijk een lintje uit handen van de burgemeester als waardering voor 65 jaar inzet voor de samenleving. “Dat was een grote verrassing, gelukkig werd ik niet zenuwachtig. Het was een heel fijne dag waar ik met mijn familie erg van heb genoten.”

Sinds 1991 maakt Alie deel uit van de plaatselijke Unie van Vrijwilligers (UVV). Zij schenkt wekelijks koffie in de Blije Borgh, helpt bij activiteiten en geeft aandacht bij lief en leed van de vrijwilligers van het UVV. Daarnaast bezoekt zij ouderen die hulp of gezelschap nodig hebben en helpt zij de bewoners in haar eigen appartementengebouw die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Alie is een kei in organiseren, ze lijkt alle activiteiten moeiteloos te combineren. “Ik heb er nog steeds veel plezier in. En mijn man heeft me altijd gesteund. Hij zegt: ‘Je kunt beter gaan helpen, dan zelf geholpen moeten worden’, en zo is het ook. Het is belangrijk om positief en actief te blijven, dat maakt je leven echt veel mooier!”

Bent u geïnteresseerd in het werk van de UVV-vrijwilligers en wilt u graag meer weten over alle activiteiten? Kijk voor meer informatie op de website www.uvv-hia.nl.

Redactie: Heleen Versprille.

Zie ook:
UVV-vrijwilliger: Kok Hamza verwent gasten in de Emmastaete (do, 18 mei 2017)
Wil van Schooten vrijwilliger voor de UVV aan het woord (vr, 20 jan 2017)
UVV-vrijwilliger aan het woord: 'Ik zie het echt als een verrijking van mijn leven' (vr, 25 nov 2016)
UVV-vrijwilliger aan het woord: Dit keer Arie van der Vlies voorzitter van het UVV-bestuur (ma, 31 okt 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!