Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'SGP-ChristenUnie vindt stopzetten plan De Schoof verstandig'
04sep 2017

SGP-ChristenUnie vindt stopzetten plan De Schoof verstandig

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het college heeft besloten om te stoppen met de bestemmingsplan procedure om daarmee winkelcentrum De Schoof uit te breiden. De SGP-ChristenUnie vindt dit een verstandig besluit. “Het is duidelijk dat het maatschappelijk draagvlak ontbreekt en het is belangrijk om goed te luisteren naar onze burgers” zo stellen Erik van Hartingsveldt en Leo Platschorre.

De afgelopen tijd was het duidelijk dat de uitbreidingsplannen van De Schoof een duidelijk onderwerp van gesprek waren in Hendrik-Ido-Ambacht. “Wij hebben ons wel verbaasd over de toon” vertelt Platschorre. “Vaak was de kritiek gericht op personen in plaats van op plannen. Met elkaar van mening verschillen mag zeker, maar voer een discussie wel met respect.” De fractie vindt dat het college en het in bijzonder wethouder Flach goed werk heeft geleverd in dit dossier. “Er is een zorgvuldige procedure doorlopen, waarbij transparant en duidelijk is gemaakt wat er is gebeurd. De beslissing om te stoppen vinden wij verstandig en getuigen van bestuurlijke moed”, zo stelt de fractie van de SGP-ChristenUnie..

Ideeën welkom
De fractie van de SGP-ChristenUnie is van mening dat er wel wat moet gebeuren met De Schoof om deze aantrekkelijker te maken en de leegstand te verminderen. “Tot aan de verkiezingen gaat er wat ons betreft niets gebeuren met De Schoof geïnitieerd vanuit de gemeente, de verantwoordelijkheid ligt bij de eigenaar. Wel  willen we graag van onze burgers, dus ook van de winkeliers weten, welke ideeën zij hebben, zodat wij deze kunnen verwerken in ons verkiezingsprogramma en de burger uiteindelijk een keuze kan maken”, vertelt Van Hartingsveldt.

Foto: Leo Platschorre (rechts) en Erik van Hartingsveldt van de SGP-ChristenUnie vinden het verstandig dat de plannen om De Schoof uit te breiden van tafel zijn. Foto: Jeroen van der Laan

Zie ook:
Gemeente Belangen is oprecht blij dat er inzake de Schoof naar de inwoners van H.I.A. is geluisterd (vr, 1 sep 2017)
Plannen voor winkelcentrum De Schoof afgeschoten (di, 29 aug 2017)
Wat gebeurt er met de inspraakreacties 'De Schoof' (vr, 18 aug 2017)
Nieuwe column Willem Schneider: hoe verbindend is een verschuivende Schoof (do, 10 aug 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!