Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bijzonder project Kunstcafé Drechtsteden groot succes' Bron foto: Cees van Meerten
04sep 2017

Bijzonder project Kunstcafé Drechtsteden groot succes

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Op zaterdag 2 september was er een bijzondere editie van Kunstcafé Drechtsteden in Cascade: een presentatie van het project 'De Verbinding'. Isolde van Meerten: "In de tv-programma's 'Ali B. op volle toeren' en 'Tijl B. op volle toeren' laten muzikanten zich inspireren door muziek van anderen. Ik vond het altijd leuk om te zien wat dat voor resultaten opleverde. Zo kwam ik op het idee dit ook bij Kunstcafé Drechtsteden voor te stellen, waarbij we via een 'loting' een kunstenaar koppelden aan een kunstwerk van één van de andere deelnemers.”

Maar liefst 14 kunstenaars uit de regio namen deze uitdaging aan en kregen hiervoor drie maanden de tijd. Ieder deed dat op zijn of haar eigen wijze: schilderijen, gedichten, beelden en mixed media waren afgelopen zaterdag vertegenwoordigd in een pop-up expositie.

Elke deelnemende kunstenaar gaf een korte toelichting op het eigen werk en het was bijzonder om te horen hoe iedereen zich had laten inspireren en met welk resultaat. Natuurlijk was er nog uitgebreid gelegenheid om de kunstwerken verder te bewonderen en te bespreken onder het genot van een drankje.

Kunstcafé Drechtsteden is een initiatief van Cees van Meerten en vindt iedere 1e zaterdag van de maand van 16:00-18:00 uur plaats in Cascade. Het doel is om kunstenaars en kunstliefhebbers in een ongedwongen sfeer met elkaar van gedachten te laten wisselen om inspiratie op te doen, uitleg te geven of tot gemeenschappelijke projecten te komen. Het project 'De Verbinding' viel prachtig binnen deze doelstelling en kreeg alleen maar positieve reacties.

Foto: Cees van Meerten.Deel dit bericht met je vrienden!