Alles over Hendrik Ido Ambacht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuw bij De Tweestroom: verlengde peuteropvang'
01sep 2017

Nieuw bij De Tweestroom: verlengde peuteropvang

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Christelijk kindcentrum De Tweestroom van PIT kinderopvang & onderwijs start met een verlengde peuteropvang waarin kinderopvang en onderwijs met elkaar zijn verbonden. Peuters die naar deze verlengde opvang gaan, zetten spelenderwijs en soepel de stap naar het basisonderwijs. De verlengde peuteropvang start met ingang van 3 oktober.

Ouders kunnen kiezen voor de verlengde peuteropvang zodra hun peuter drie jaar is, naar de peuterspeelgroep van De Tweestroom komt en daar ook staat ingeschreven voor het basisonderwijs. “Op de verlengde peuteropvang blijft uw peuter op dinsdag en donderdag niet tot 11.30 uur, maar tot 14.00 uur op ons kindcentrum. De peuters eten dan eerst met elkaar. Net als in het onderwijs nemen ze zelf hun lunch en drinken mee. Vervolgens gaan ze samen met de kleuters van groep 1/2 buitenspelen,” vertelt directeur onderwijs Conny Valk van De Tweestroom. Rond 13.00 uur gaan peuters en kleuters met elkaar een leuke ontwikkelingsactiviteit doen die past in het thema van de onderbouw. “Aan de hand van onze peuter- en kleuterdoelen bieden we ieder kind een passend ontwikkelingsprogramma. Om 14.00 uur - als ook alle onderwijsgroepen van De Tweestroom naar huis of naar de buitenschoolse opvang gaan - kunnen de ouders hun peuter ophalen,” aldus manager kinderopvang Manja van Hengel.

De Tweestroom kiest bewust voor een gemengde groep in twee lokalen onder verantwoordelijkheid van de pedagogisch medewerkers en leerkrachten. Door het samengaan van kinderopvang en onderwijs kunnen de peuters niet alleen al spelend wennen aan het onderwijs, maar ook hun talenten naar behoefte ontwikkelen. Dit is mogelijk omdat de medewerkers van De Tweestroom als één team werken vanuit één pedagogische en educatieve visie. Voor de verlengde peuteropvang geldt het tarief volgens de Wet kinderopvang.

Op de foto: Kinderen die naar de verlengde peuteropvang van De Tweestroom gaan, kunnen spelend wennen aan het onderwijs en hun talenten beter ontwikkelen.Deel dit bericht met je vrienden!