dinsdag 18 januari 2022

Alles over Ambacht

Dromen komen uit in Watervogels (Volgerlanden)

31 augustus 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Na een succesvolle bouwperiode, gestart in mei 2016, is vóór de zomervakantie 2017 de wijk Watervogels, fase 1 in Hendrik Ido Ambacht klaar. De woningen zijn gebouwd en bewoond! Dit werd gevierd op woensdag 30 augustus 2017 met een gezellig feest voor bewoners en professionals.

Gebied Watervogels
Het gebied Watervogels fase 1 bestaat uit een aantal projecten. Zomertaling is een project van Trivire en bestaat uit 10 koopwoningen en 34 sociale huurwoningen, waaronder 15 eenheden voor mensen met een verstandelijke beperking (Stichting Anderdak). Alle woningen zijn energieneutraal. De Plevieren is een project van Ballast Nedam. Zij bouwde met gebruikmaking van een revolutionaire bouwmethode, iQwoning®, 39 koopwoningen.

Feestelijke ontmoetingen
Tijdens de feestelijke middag konden bewoners elkaar leren kennen en was er gelegenheid tot het bezichtigen van 15 appartementen voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Deze appartementen zijn er gekomen op initiatief van een groep ouders, verenigd in de Stichting Anderdak. Zij waren al langere tijd op zoek naar een locatie waar hun kinderen zelfstandig zouden kunnen wonen. Nu is het eindelijk zo ver!

Wethouder Andre Flach bevestigde ook een plaquette met daarachter een tijdscapsule aan de gevel van een van de woningen (Foto's: Carin du Burck)

Deel dit bericht met je vrienden!