zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Onthulling beeld hospice De Cirkel 'Voor altijd verbonden'

28 augustus 2017

ZWIJNDRECHTSE WAARD – Vrijwilligster Carla van der Linden heeft samen met haar echtgenoot Peter, in het bijzijn van vicevoorzitter Heleen Roos van het bestuur, een beeld onthuld in de tuin van hospice De Cirkel. Dit beeld is gekocht met een gift die de vrijwilligster en haar man hebben geschonken naar aanleiding van hun 25-jarig huwelijk.

In plaats van cadeaus vroeg het zilveren bruidspaar destijds een donatie voor het hospice aan de gasten. De wens was met dit geld iets te kopen dat een blijvende waarde heeft voor hospice De Cirkel. Het bestuur heeft een lange periode gezocht naar een beeld dat symbool staat voor het (werk van een) hospice en voor huwelijksgeluk.

Uiteindelijk is de keuze gevallen op ‘Saamhorigheid’. Het beeld is gemaakt van serpentijnsteen; een steensoort die wordt gevonden in een mijn in Zimbabwe (The Great Duke), die 550 kilometer lang is en van Noord naar Zuid loopt. Kunstenaars verzamelen zich rond deze mijn om beelden te maken van het materiaal. “Ons beeld is helemaal met de hand gemaakt door een Zimbabwaanse kunstenaar en het is een uniek exemplaar,” vertelt Heleen Roos die het beeld namens het bestuur heeft gekocht bij een galerie in Bronkhorst.

“Saamhorigheid is belangrijk in ons werk en in een huwelijk. Het beeld heeft een ronde vorm en er staan mensen in centraal. Daarmee was voor ons de cirkel helemaal rond. Als bestuur waren we het er unaniem over eens dat dit kunstwerk past bij ons hospice en we zijn heel erg blij dat we dit met deze mooie gift konden aanschaffen.” Ook Carla en Peter vinden het prachtig. “Het sluit aan bij onze wens om iets blijvends te schenken aan het hospice. Voor altijd verbonden.”

Lees meer over:

hospice beeld
Deel dit bericht met je vrienden!