zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Beeldend kunstenaar Mariëtte Bloem geeft workshop schilderen aan dagbestedingsgroep Philadelphia

21 augustus 2017 (door Ton Vermeulen)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen dinsdag heeft beeldend kunstenaar Mariëtte Bloem van Het Kunsthuis in Ambacht een workshop schilderen gegeven aan één van de dagbestedingsgroepen van Philadelphia, op locatie Den Witten Haen in Dordrecht.

De groep had vooraf al huisjes van sloophout gezaagd en deze werden beschilderd tijdens de workshop. Na uitleg over hoe ze het best te werk konden gaan, gingen de deelnemers vol enthousiasme van start. Mariëtte: “Mooi om te zien hoe ieder op zijn/haar eigen wijze aan het werk ging en ontzettend trots was op het eindresultaat.”

De leuke kleurrijke huisjes en nog andere zelfgemaakte cadeauartikelen worden verkocht tijdens de Zomerparkdag op de kunstmarkt. De opbrengsten van de verkoop zullen ten goede komen van Het Kunsthuis Hendrik-Ido-Ambacht. De kunstmarkt is te vinden op het parkeerterrein naast Cascade in Ambacht.

Er zal op de kunstmarkt ook een kraam staan met vrijwilligers en bestuursleden. Zij zijn aanwezig om uitleg te geven over de plannen van Het Kunsthuis. Hier kunt u zich laten informeren en inspireren.

Deel dit bericht met je vrienden!