dinsdag 18 januari 2022

Alles over Ambacht

Bibliotheek AanZet helpt tegen laaggeletterdheid

16 augustus 2017 (door Josette Huisman)

DRECHTSTEDEN - 2,5 miljoen volwassenen in ons land zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren. Een bijsluiter lezen. Geldzaken bijhouden. Maar ook je kind voorlezen.

Letters en cijfers zijn overal, dus het probleem ook. Helaas weten te weinig mensen in Nederland van dit probleem af. En hoe meer mensen ervan af weten, hoe meer we kunnen doen. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 4 tot 10 september de Week van de Alfabetisering met als thema: een goede daad is het delen waard.

Week van de Alfabetisering
Laaggeletterdheid raakt onze samenleving. Die functioneert namelijk veel beter als iedereen mee kan doen. Het is dus niet alleen een persoonlijk probleem, maar een probleem van ons allemaal. Stichting Lezen & Schrijven roept iedereen op om deze week te helpen. Zie voor meer informatie de website.

Bibliotheek AanZet
De Bibliotheek AanZet maakt samen met haar taalpartners serieus werk van Laaggeletterdheid. Dit gebeurt het hele jaar door, maar tijdens de Week van de Alfabetisering besteedt zij hier met allerlei activiteiten extra aandacht aan.

Zo staan diverse Taalcafés gepland in het teken van verhalen. Verhalenverteller Nico van Lent draagt dan drie verhalen voor in eenvoudig Nederlands. Daarna gaat hij in gesprek over het vertellen van verhalen. Ook zijn er voorleessessies, lezingen en is er een speciale voorlichtingsavond voor taalvrijwilligers. Tijdens de workshop Beroep & Opleiding voor inburgeraars vertelt Hannette Tiemersma alles over het begeleiden van cursisten bij het vinden van de juiste vervolgopleiding.

De Week van de Alfabetisering is voor de Bibliotheek AanZet een mooie kans om hun activiteiten rondom lezen, schrijven en rekenen extra onder de aandacht te brengen. Het volledige programma kunt u vinden op www.debibliotheekaanzet.nl. Een aantal activiteiten is vrij toegankelijk voor iedereen.

Deel dit bericht met je vrienden!