dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Twee mannen aangehouden na explosie in bedrijfspand met drugslab

19 juli 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Twee mannen aangehouden na explosie in bedrijfspand met drugslab in Hendrik-Ido-Ambacht. Afgelopen zaterdag ontstond er in de ochtend een brand en een explosie in een bedrijfspand in Hendrik-Ido-Ambacht. Of de explosie een gevolg was van de brand of andersom, is nog onbekend. De politie hield twee mannen aan. Gelukkig raakte er niemand gewond.

Zaterdagochtend rond 11.30 uur zorgde een brand en een explosie voor opschudding op een industrieterrein aan het Noordeinde in Hendrik-Ido-Ambacht. Brandweer en politie waren er snel bij. Meteen sprak de politie met getuigen en konden er twee mannen van 33 en 64 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats, worden aangehouden. Vermoedelijk is er nog een derde op de vlucht.

De hulpdiensten zetten het terrein af en de brandweer begon met blussen. Het vuur was gelukkig snel onder controle. Even later kwamen de forensische opsporingsdiensten naar het terrein voor onderzoek. Na het meten van gevaarlijke stoffen, konden zij het terrein op en bleek het vermoedelijk te gaan om een drugslab. Door collega's van de recherche is er een onderzoek opgestart.

Bron tekst en foto: Politie Drechtsteden Buiten.

Lees meer over:

noordeinde drugspand
Deel dit bericht met je vrienden!