maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

VVD-motie 'Heroverweging De Schoof' haalt het niet

7 juli 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Bij de behandeling van de kadernota, afgelopen maandag, heeft de fractie van de VVD een motie ingediend met als titel “Heroverweging De Schoof”. Deze motie heeft helaas geen meerderheid gehaald. De motie werd gesteund door GemeenteBelangen. De drie coalitiepartijen hadden onderling afgesproken dat zij hun mening niet nu wilden geven en wilden de motie uitstellen tot het najaar. D66 stemde tegen en AUB bleef zelfs achter de huidige plannen staan...

De VVD heeft deze motie ingediend omdat bij hen zonneklaar is dat het huidige plan op geen enkel draagvlak onder de bevolking en winkeliers kan rekenen, daarnaast hebben zij zelf in het verleden ook al meermaals alternatieven aangedragen waar niet naar geluisterd werd.

Kortgezegd willen zij geen afsluiting van de Graaf Willemlaan en betwijfelen zij ook het zogenaamde “haltermodel”. Het alternatieve plan van de winkeliersvereniging klinkt de VVD een stuk beter in de oren.

In tegenstelling tot de coalitiepartijen heeft de VVD wél haast, zij vinden dat het college direct na het verstrijken van de termijn voor het indienen van zienswijzen in overleg moet treden met de provincie, en daarna zich serieus moet inzetten om de projectontwikkelaars en winkeliersvereniging om tafel te krijgen om tot een alternatief (en beter plan) te komen.

Deel dit bericht met je vrienden!