maandag 24 januari 2022

Alles over Ambacht

De Bron luidt vakantie in met spetterend eindfeest

7 juli 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Traditiegetrouw zijn de kinderen, leerkrachten en ouders van De Bron feestend de zomervakantie ingegaan. Terwijl alle andere scholen volop bezig zijn met het opruimen van alle spullen, werd op OBS De Bron nog even alles uit de kasten gehaald om het schooljaar feestend af te sluiten.

Voor De Bron een jaarlijkse traditie. Ouders, kinderen, oud-leerlingen, maar ook de omwonenden rekenen hier al op. Op de twee schoolpleinen van het hoofdgebouw konden de kinderen allerlei spelletjes doen. Alle spelletjes stonden in het teken van het centrale thema van de avond “B-there@thetheBron”. De kinderen, ouders en leerkrachten hadden zich dan ook uitgedost in de meest fraaie kostuums die allemaal met de letter B begonnen: brandweerman, Blues Brother, Belle van het Beest, Barbie, bruidje, Bob Marley, banaan, bloemetje, bloempot, etc.

Populair onder de kinderen was de Sing-a-Long Shower, een vrachtwagen die is omgetoverd tot een waar karaokeparadijs. Sommige kinderen waren er niet weg te slaan. Ook het vele spelletjes en het schminken waren erg in trek. Heel leuk was de vossenjacht rondom de school. Bij verschillende leerkrachten moest een kleine opdracht worden uitgevoerd.

Even dreigde het eindfeest in het water te vallen. Na een klein uurtje liet Pluvius zich van zijn slechte kant zien en trakteerde Ambacht op een flinke regenbui. De mensen scholen een kwartiertje onder de bomen en konden de school in. Daarna brak het zonnetje weer door en ging het feest vrolijk verder.

Terwijl de kinderen nog volop bezig waren met de spelletjes, was het DJ FenB die het ene na het andere nummer op professionele wijze aan elkaar mixte. Het podium waar de DJ stond te draaien stond regelmatig te trillen op zijn grondvesten van de dansende menigte.  Op het schoolplein ontstond op deze manier een giga-groot terras, waar ouders en leerkrachten heerlijk met elkaar wat stonden te praten, te drinken en te eten.

Bij poffertjesman Arnold van T-beaune’s Huiskamer  was het de hele avond een drukte van belang. “Het zijn ook de lekkerste poffertjes van Nederland”, werd door vele aanwezigen gezegd.  “Het is ieder jaar weer ontzettend gaaf om te zien hoe iedereen van dit eindfeest geniet. Ik denk dat ook dit jaar weer duizend man op het plein aanwezig was. En heel leuk dat het niet alleen de ouders zijn, maar ook dat er steeds meer buurtbewoners even een kijkje komen nemen op dit gezellige eindfeest. Natuurlijk is het flink wat werk. Maar samen met de fantastische

ActiviteitenCommissie van de school doen we dat graag”, aldus directeur Wouter De Roon. Het is diezelfde directeur die iedereen een fijne vakantie wil toewensen.Op de Facebookpagina van De Bron staan veel leuke foto’s van het eindejaarsfeest.

Bron foto's: De Bron.

Lees meer over:

basisschool feest eindejaars
Deel dit bericht met je vrienden!