dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

André Flach opnieuw lijsttrekker voor de SGP-ChristenUnie

6 juli 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - De SGP-ChristenUnie in Hendrik-Ido-Ambacht schuift André Flach opnieuw voren als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018.

De 41-jarige André Flach is sinds 2004 actief in de Ambachtse politiek. “Ik ben opnieuw beschikbaar om mijn bijdrage te leveren. Hendrik-Ido-Ambacht is een dynamische en nog steeds groeiende gemeente. Er is genoeg te doen en het is een mooie opdracht om dagelijks met anderen te bouwen aan leefbare en veilige woonwijken met goede voorzieningen. Maar ik sta er ook vooral voor, om de identiteit van deze gemeente te bewaren en te versterken. De naam van ons dorp verbind ik graag met onze belangrijkste opdracht: Handhaving Identiteit van Ambacht. Die identiteit komt wat mij betreft tot uiting in woonkwaliteit, zondagsrust, groen en water, maar ook in de sterke sociale samenhang en in keuzevrijheid in de zorg. Voor het borgen van deze Ambachtse identiteit is behoud van onze zelfstandigheid als gemeente erg belangrijk. Daarnaast wil ik blijven opkomen voor de belangen van ons mooie dorp in regionale samenwerkingsverbanden”

Flach was de afgelopen acht jaar als wethouder namens de SGP-ChristenUnie werkzaam. Daar hield hij zich voornamelijk bezig met  economie, financiën en de ontwikkeling van de Volgerlanden. De laatste vier jaar was hij daarnaast namens Hendrik-Ido-Ambacht lid van het Drechtstedenbestuur. Voor zijn baan als wethouder was hij politiek actief als raadslid en burgerraadslid. André is getrouwd en vader van vier zoons. Tot 2014 was hij zelfstandig ondernemer. 

Samenwerking SGP en ChristenUnie
SGP en ChristenUnie werken vanaf 1994 samen in de Ambachtse gemeenteraad. Vanaf de gezamenlijke start vormen zij de grootste fractie in de gemeenteraad en leverden zij ook iedere periode één of meer wethouders voor het college. “Wij gaan daarom voor de continuering van een sterke positie in raad en college. Voor het bouwen en bewaren van Hendrik-Ido-Ambacht”, aldus de lijsttrekker André Flach.

Deel dit bericht met je vrienden!