dinsdag 25 januari 2022

Alles over Ambacht

Huurders van Rhiant lopen warm voor duurzaamheidsplan.

3 juli 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Rhiant wil de komende twee jaar 500 woningen energetisch verbeteren. Hiervoor is medewerking van de bewoners nodig. De bewoners die als eerste zijn benaderd om mee te doen aan het energieplan ‘Goedkoper, warmer wonen’ zijn enthousiast. Dit zijn de bewoners van in het totaal 110 woningen aan de Jan Luykenhof, P.C. Hooftsingel, van Baerlehof, Vondelhof, Vondelstraat, Paulusweg en de Jacob Catsstraat. Meer dan 70% van deze huurders heeft het persoonlijke aanbod van Rhiant ondertekend. Rhiant start na de zomervakantie met het aanpakken van deze woningen.

Goedkoper warmer wonen
Door het aanbrengen van HR ++ glas, isolatie in de spouw, tegen het dak en onder de vloer gaan de woningen minder warmte verliezen. Adviesbureau voor woningcorporaties, Atriensis heeft uitgerekend  wat dit ongeveer op de energierekening zal besparen. Rhiant vraagt hiervoor aan haar huurders een financiële bijdrage van ongeveer 25% van deze te verwachten besparing. Zo gaan de huurders er financieel op vooruit.

Tegelijk met de isolatieingrepen wordt er onderhoud uitgevoerd, zoals het aanbrengen van veilig hang- en sluitwerk en schilderwerk. Ook worden oude CV ketels vervangen door een energiezuinige HR ketel. Allemaal met het doel de kwaliteit van de woning te verhogen, het milieu minder te belasten, meer veiligheid, comfort én financieel voordeel voor de huurder. 

Overlast  
Veel bewoners zien op tegen werkzaamheden aan hun huis. Om zoveel mogelijk duidelijkheid te geven, nodigt Rhiant bewoners uit in de woning aan de Jacob Catsstraat 10. In deze woning zijn alle ingrepen reeds uitgevoerd. Huurders kunnen hier horen en vooral zien wat de bedoeling is.

Overige woningen
Binnenkort benaderr Rhiant de volgende groep bewoners. Aansluitend worden steeds meer bewoners uit genodigd in de inloopwoning. Zo  bereikt Rhiant het doel om bewoners van 500 woningen goedkoper en warmer te laten wonen.

Deel dit bericht met je vrienden!