vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

OBS De Bron wederom tweede bij NK schoolzwemmen

26 juni 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Voor de tweede achtereenvolgende keer heeft het zwemteam van obs De Bron een prima prestatie geleverd tijdens de Nederlandse schoolzwemkampioenschappen. Net als vorig jaar werd het zestal Bronleerlingen op  het eind van de middag bekroond met een zilveren medaille en een enorme beker.

Nadat het zestal Asha en Tygo van Lobberegt, Esra van den Oever, Leyla Oversluizen, Thom Veldhoen en Britte Lodder het regionale toernooi winnend had afgesloten, moest het twee maanden geleden in Wassenaar de strijd aangaan met alle andere winnaars van de provincie. In Wassenaar werd een ticket veroverd voor het NK, dat afgelopen zaterdag in Alblasserdam werd gehouden. Vanuit het hele land waren 26 teams naar Alblasserdam gekomen.

Op de tribune werden de verrichtingen van de Ambachtse zwemmers nauw gevolgd door de teambegeleiders Angela en Linda. Ook de ouders, leerkrachten en andere familieleden op de tribune leefden enorm mee. Al snel bleek dat het een spannende strijd zou worden met een school uit Wassenaar.

De estafette werd overduidelijk door De Bron gewonnen, waarna de individuele nummers de doorslag moesten gaan geven. En het ging uiteindelijk om tienden van seconden. De speaker wist bij de prijsuitreiking de spanning flink op te voeren. Even was er teleurstelling dat het niet de eerste plaats was, maar al snel kwam het besef dat ze wel tweede van heel Nederland waren geworden. Een prima prestatie door deze Bronkanjers.

Foto: Rineke van der Hoeven

Lees meer over:

schoolzwemmen nk de bron
Deel dit bericht met je vrienden!