zaterdag 29 januari 2022

Alles over Ambacht

Een geslaagde sportdag voor bijna zeshonderd leerlingen

5 juni 2017 (door Josette Huisman)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Afgelopen vrijdag was er voor de groepen 7 en 8 de jaarlijkse schoolsportdag. Tijdens deze sportdag komen kinderen van de groepen 7 en 8 van De Bron, De Wijngaard, De Tweestroom, JFK, De Waterlelie en De Meander in actie.

“Jarenlang is er een perfect systeem dat de kinderen gedurende de gehele dag bij acht onderdelen langsgaan voor een clinic en/of les.”, vertelt juf Rineke van school De Bron. “Dat betekent ook dat we met de sportcommissie, waar leerkrachten van de diverse scholen en Hi5Ambacht in participeren, al vroeg in het schooljaar bijeenkomen voor de organisatie. Het belangrijkste is dat we voor de sportdag weer het groene licht krijgen van de vele sportverenigingen uit Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht ”, gaat Rineke verder. Dat dat ook voor dit jaar weer is gelukt mocht afgelopen vrijdag wel duidelijk zijn.

Wie op de sportvelden, de gymzalen, de sportscholen, de sportkantines, het tennisveld, de bowlingbaan, het zwembad en de diverse sportpleintjes in Ambacht  kwam zag daar steeds een groep kinderen actief bezig. Tussendoor was het ook steeds een verplaatsing van honderden kinderen. “Natuurlijk is het een hele organisatie, maar als je dan net als vandaag een strak blauw zonnetje hebt en je ziet alleen maar lachende kinderen, dan weet je weer waar je het voor hebt gedaan”, verwoordt juf Rineke de gedachten van de hele sportcommissie.

“Een grote dank gaat uit naar Serve’71, Palm Party House, Hi5Ambacht, DVS’79, ASWH-darts, ASWH-voetbal, Vollido, IFC, Hiaten, De Louwert, Bushi Dojo, Boulistica, HSC Zwijndrecht, Derby, Cross Fit Zwijndrecht, Dus Dans, Souplesse, Be You Workout Centre, Fit Kidz, Flax Field Fighters, Showband Jong Holland en Silver Shuttle die zich allemaal belangeloos hebben ingezet. Uiteraard hopen we dat alle clubs en verenigingen ook volgend jaar weer acte de presence geven”, besluit de leerkracht van De Bron.

Lees meer over:

schoolsportdag
Deel dit bericht met je vrienden!