vrijdag 28 januari 2022

Alles over Ambacht

Kringloop Habbekrats schenkt 2500 euro aan stichting hulphond

5 juni 2017 (door Josette Huisman)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Kringloop Habbekrats vierde inmiddels alweer het 6 jarig bestaan van de winkel. Nog steeds voorziet de winkel in een behoefte. Mensen kunnen namelijk hun overtollige spullen altijd bij hen kwijt en klanten hebben voor een habbekrats mooie, leuke, handige dingen. Maar dat is niet het enige, ook voor een praatje en een ontspannen moment ben u bij kringloop Habbekrats aan het goede adres.

Met de opbrengst van de verkoop van al die spullen worden ook weer mooie dingen gedaan, zo zijn er onlangs nog boodschappen pakketten uitgedeeld in de Rotterdamse wijk Charlois aan de meest noodlijdende mensen daar. Dit werd geheel door kringloop Habbekrats gefinancierd. En dinsdag 30 mei werd Pieter Blickman van de stichting Hulphond welkom geheten bij de winkel om daar een cheque van € 2500 in ontvangst te nemen. Met dat geld kan deze stichting weer mensen helpen.

Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. De pups van stichting Hulphond beginnen aan hun opleiding als ze zeven weken zijn. Als hulphond worden ze dan opgeleid tot de steun en toeverlaat van iemand met een lichamelijke beperking of therapeutische behoefte. Voor meer informatie over de stichting kunt u kijken op www.hulphond.nl.

Bent u nieuwsgierig geworden naar alles wat met kringloop Habbekrats te maken heeft, dan bent u van harte welkom in de winkel. Iedere dinsdag is de winkel geopend ’s morgens van 9 tot 12 uur en ’s avonds van 19 tot 21 uur. De koffie en thee staan altijd klaar.

Fotobijschrift: Pieter Blickman van de stichting Hulphond ontvangt cheque van enkele Habbekrats-medewerkers.

Deel dit bericht met je vrienden!