woensdag 2 december 2020

Alles over Ambacht

Motorcoureur Bo Bendsneyder bezoekt obs De Bron

26 mei 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Wie op dit moment Formule 1 zegt, zegt in één adem Max Verstappen. Volgers van het motorrijden zeggen bij het grootste Nederlandse racetalent op dit moment direct Bo Bendsneyder. Een vergelijk tussen de twee talenten is er eentje van wereldklasse. Beide jonge jongens tonen hun rijkunsten namelijk op racecircuits in de hele wereld.

Voor de negenjarige Quint van der Pol uit groep 6B van de juffen Astrid en Edith van obs De Bron is Bo Bensneyder geen onbekende. Middels het bedrijf van de vader van Quint is hij in contact gekomen met deze bekende racer. En wat doe je dan als je een spreekbeurt gaat houden over motorracen? Ja, dan probeer je natuurlijk een echte racer te strikken. En dat lukte. Bo kwam naar De Bron en liet  zien dat het al een echte wereldster is. Het uitdelen van handtekeningen, het nemen van foto’s, het beantwoorden van de vele vragen: Bo nam er ruim de tijd voor. Het waren niet alleen de kinderen uit de groep van Quint, maar ook vele andere kinderen hebben kennisgemaakt met de internationale racer Bo. Eén ding is zeker: Quint kan terugkijken op een onvergetelijke spreekbeurt.

Bo Bendsneyder is als vijfjarig jongetje begonnen met racen en al snel pakte hij diverse prijzen op zijn pocketbike. Een plekje in de Molenaars NSF 100 Championship legt de basis voor zijn verdere race carrière. Drie seizoen reed Bo in de klasse, waar alle getalenteerde racers in zitten. En twee maal sloot Bo het seizoen af met een tweede plek en éénmaal als kampioen. Via de GP3 Junior Cup en de Yamaha R125 Cup ontwikkelt Bo zich verder. Zijn talent blijft niet onopgemerkt. Hij wordt opgenomen in de KNMV Talentselectie wegrace en krijgt van het NOC-NSF de IT (Internationaal Talent) status. Twee jaar geleden werd Bo met overmacht kampioen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup en verkrijgt daarmee een plek in het KTM fabrieksteam van Aki Ajo. Een jaar later rijdt Bo voor het fabrieksteam van Red Bull en sluit het seizoen af met een 14e plek op de wereldranglijst.

Lees meer over:

obs de bron spreekbeurt
Deel dit bericht met je vrienden!