woensdag 2 december 2020

Alles over Ambacht

Kadernota: 'Vol vertrouwen dit laatste jaar voor de verkiezingen in'

23 mei 2017 (door Hennie van der Zouw)

HENDRIK-IDO-AMBACHT - "Voorzichtig optimistisch". Met die woorden presenteerde het college van burgemeester en wethouders (B&W) de kadernota voor 2018. Daarin schetst ze de financiële kaders.

Wethouder André Flach (Financiën): "Dat het ieder jaar een beetje beter gaat, is gelukkig een ontwikkeling die lijkt door te zetten. Dat is gunstig voor onze portemonnee en dat schept ruimte om doelen uit het coalitieprogramma verder waar te maken. Toch blijft strakke discipline bij het begroten wel degelijk nodig. Er blijven risico's, wel hebben we hier in eerdere jaren al geld voor opzij gezet. Door dit solide financiële beleid van de afgelopen jaren, kunnen we de onroerend zaakbelasting (OZB) dit jaar zelfs met 2% verlagen."

Nu de pittige tijden wat achter de rug lijken de zijn, blikt het college vooruit op het laatste jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen. Veel is er al gerealiseerd, maar ze gaan er vol vertrouwen tegenaan om alle verwachtingen waar te maken.

Download hier de kadernota.


Deel dit bericht met je vrienden!